
In articol:
- Un bărbat din Olt a sunat de circa 22.000 de ori la 112 în șase luni
- Ce urmări pot avea astfel de apeluri false la 112
În prima jumătate a acestui an, operatorii 112 au început să se confrunte cu o mare problemă. Un bărbat a început să sune obsesiv, de mai multe ori într-o zi, fără a avea, de fapt, o urgență reală, ținând linia telefonică ocupată.
Individul este căutat acum de oamenii legii, iar dacă va fi identificat riscă o pedeapsă usturătoare.
Un oltean a efectuat nenumărate apeluri la 112 [Sursa foto: Pexels ]
Un bărbat din Olt a sunat de circa 22.000 de ori la 112 în șase luni
Operatorii serviciului de urgență au fost luat cu asalt de un bărbat care a sunat obsesiv la 112. De fiecare dată, aceștia i-au răspuns la apel, crezând că acesta este în pericol sau se simte rău. Bărbatul suna de circa 5 ori pe oră. Ceea ce însemnă că în jumătate de an, el a efectuat 22 de mii de apeluri la serviciul unic de urgență.
Individl nu avea nicio urgență, ci i se părea că este cel mai potrivit număr pentru a face farse la telefon. De fiecare dată când suna, el întreba ce culoare are lenjeria intimă a operatoarelor de la 112.
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Oamenii legii au fost sesizați, însă până în aceste momente nu au reușit să-l identifice pe cel care i-a disperat pe operatorii 112.
Ce urmări pot avea astfel de apeluri false la 112
Farsele pe care olteanul le face pot avea urmări grave deoarece ține linia de urgențe ocupată, iar cei are într-adevăr au o problemă majoră trebuie să aștepte o perioadă mai lungă până să ceară ajutor din partea salvatorilor. De asemenea, pot fi persoane în situații limită pentru care fiecare secundă de așteptare le poate aduce sfârșitul.
Potrivit statisticilor, cele 22 de mii de apeluri pe care bărbatul le-a efectuat în prima jumătate a anului 2021 reprezintă 20% din toate apelurile de urgenţă înregistrate în judeţul Olt. La nivel național, în 2021, au fost înregistrate peste 231 de mii de apeluri la 112 false. Autoritățile reiterează importanța utilizării acestui serviciu doar atunci când este în joc viața unei persoane și nu pentru a face farse.