Abia acum s-a aflat! Ce s-a întâmplat la Spitalul Elias cu o zi înainte de transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis un comunicat, în urma discuțiilor apărute în spațiul publicat cu privire la accidentul în care a fost implicat Mario Iorgulescu.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

Mario Iorgulescu a fost trasnferat luni, 24 septembrie, la un spital din străinătate, în ciuda recomandărilor medicilor de la Elias.

„În cursul dimineţii de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei şi contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o ţară din UE”, informează reprezentanţii Spitalului Elias.

Ce s-a întâmplat la Elias cu o zi înainte de trasnferul lui Mario Iorgulescu

Un comunicat venit din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul București arată că un procuror însoțit de ofițeri din cadrul Poliției Capitalei a mers la Spitalul Elias pentru a-i aduce la cunoștință lui Mario Iorgulescu care sunt acuzațiile care i se aduc. La recomandarea cadrelor medicale, acest lucru a fost amânat. Mai mult, în acelați comunicat se arată că suspectul este în continuare urmărit penal, chiar dacă a plecat în străinătate pentru tratament.

„În contextul discuțiilor existente în spațiul public cu privire la cauza privind accidentul rutier în care a fost implicat Iorgulescu Gino - Mario, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 19 septembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino - Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

În aceeaşi zi, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost informat cu privire la faptul că în cursul zilei de 20 septembrie 2019, organele judiciare se vor deplasa la sediul unităţii medicale în vederea efectuării unor activităţi procedurale care vor implica persoana în cauză.

Cu toate acestea, întrucât procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanţii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, în cursul zilei de 20 septembrie 2019, s-a decis ca activitatea menţionată anterior să fie efectuată de îndată.

Citeste si: Cum a aflat fiica lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, despre moartea tatălui ei: „Plânge din orice”

În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate.

Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale.

În cursul zilei de vineri, 20 septembrie 2019, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reprezentanţii Spitalului Elias au transmis foaia de observaţie medicală a pacientului, întocmită până la momentul respectiv.

În dimineaţa acestei zile, procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că este în curs procedura de transfer a pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată.

Până la acest moment, informarea solicitată nu ne-a fost comunicată.

Precizăm că actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul venit din partea Compartimentului de Informate și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Asociatia Suporterilor Fenerbahçe, o celebrare a succesului si prieteniei

Andreea Mantea a împlinit 33 de ani! Ce dorință și-a pus de ziua ei: "Viața mea e pe repede înainte"

Cea mai bună zacuscă de ardei. Rețeta sârbească. E mai delicioasă decât crezi

Cum a aflat fiica lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, despre moartea tatălui ei: „Plânge din orice”

Actorul american Sid Haig a murit! Avea 80 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies