Stiri

Abordarea pozitivă a vieţii - Află de ce succesul depinde de încrederea în sine

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email


Abordarea pozitivă a vieţii - Află de ce succesul depinde de încrederea în sineicon photo

De ce oamenii se plâng de viaţa pe care o duc? Mulţi spun că viaţa este o povară, că e grea, că e plină de sacrifici şi probleme. Cei care ajung să trăiască o viaţă grea este pentru că aşa şi-au făcut-o ei. Este adevărat că viaţa ne este condiţionată de diferite influenţe şi că uneori nu putem evita anumite situaţii neplăcute. Dar totuşi avem posibilitatea de a face ceva, de a alege cum să reacţionăm la evenimentele care apar în viaţa noastră. Cu siguranţă putem schimba foarte multe lucruri dacă avem curaj, voinţă, ambiţie, dacă avem dorinţa şi puterea de a munci. Prezentul ne este la dispoziţie, este real, de aceea trebuie să trăim fiecare zi din plin, cu bucurie, ca şi cum ar fi ultima.

Sunt foarte mulţi oameni care probabil se întreabă frecvent de ce unii au succes şi ei nu. Pentru a atinge succesul în ceea ce facem nu este suficient doar să-ţi doreşti asta, trebuie şi să acţionezi, să-ţi dezvolţi abilităţile şi apoi să obţii anumite avantaje cu ajutorul lor. Abilităţile se pot dezvolta prin practică şi inovaţie.

Lenea nu aduce niciun beneficiu! Trebuie să munceşti! Dacă nu sesizezi la timp oportunităţile pe care le ai şi nu profiţi de ele, nu ai cum să ai succes. Ideea este că fiecare om trebuie să ştie să ia deciziile corecte şi să muncească foarte mult pentru a-şi îndeplini ceea ce îşi doreşte. Ca să fii eficient în munca ta trebuie să ai nevoie de voinţă şi practică susţinută.

Abordarea pozitivă a vieţii - Află de ce succesul depinde de încrederea în sine

Sunt oameni care visează cu ochii deschişi. Este vorba de visul în timpul zilei, care reprezintă de fapt o cale prin care oamenii se relaxează şi îşi pot descoperi creativitatea. Poate că este puţin ciudat, dar creativitatea contează foarte mult pentru a avea succes şi ea este un potenţial ascuns al multor oameni. Sunt mulţi scriitori care au visat cu ochii deschişi şi astfel au avut inspiraţie şi au creat piese de teatru, bestseller-uri, filme de succes. De asemenea, sunt artişti care visând cu ochii deschişi au realizat apoi adevărate opere de artă.

Este foarte uşor să visezi cu ochii deschişi. Stai comod pe fotoliu şi pe măsură ce corpul şi conştiinţa se relaxează, apar anumite viziuni, se dezvoltă imaginaţia. Astfel poate apărea inspiraţia, pot apărea noi idei, foarte multe gânduri uimitoare pot curge prin mintea ta. Oameni celebri precum sunt Mozart, Mark Twain şi alţii, aveau tendinţa de a visa cu ochii deschişi şi acest lucru le aducea o stare de bine. Oamenii în general sunt pasionaţi de acest lucru, dar şi de visare în general, şi caută explicaţie la visele pe care le au. Unii au descoperit deja cel mai bun dicţionar cu peste 3000 de vise explicate în care caută şi găseasc simbolurile din visele lor, pentru a le interpreta.

 

Abordarea pozitivă a vieţii - Află de ce succesul depinde de încrederea în sine

Nu lăsa pe mâine ceea ce poţi face azi! Acest lucru este foarte adevărat. Nu este niciodată în avantajul nostru să amânăm momentul de azi. Deci, decizia de a lăsa ceva pe mâine deşi se poate face azi nu este deloc bună. Explicaţia este simplă la faptul că lucrurile nu trebuie amânate – este posibil ca mâine să nu poată fi realizate din alte motive. Nu ai de unde să ştii ce va fi mâine. A tărăgăna lucrurile este un mod de a sta, de a nu acţiona, deci nu este o decizie bună. Dacă azi laşi ceva pe mâine şi tot aşa, lucrurile se adună şi ele devin ca o povară care se acumulează şi la un moment dat nu va mai putea fi dusă mai departe.

Nu te descuraja atunci când apar probleme, provocări sau dificultăţi! Întotdeauna este bine să ai încredere în tine, în ceea ce faci. Deşi uneori evenimentele neplăcute ne pot arunca într-o stare de anxietate sau depresie, trebuie să ne înarmăm cu voinţă şi să ne străduim să le rezolvăm, acţionând cât mai bine. Pentru a ajunge să ne îndeplinim ceea ce vrem, trebuie să nu ne dăm bătuţi în faţa problemelor, să acceptăm toate aceste provocări pentru că asta înseamnă să aveam caracter şi încredere în noi. Nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de nimic, cu voinţă trebuie să ne urmărim scopul şi cu răbdare putem transforma orice provocare într-o modalitate de a ne atinge obiectivul dorit.

 

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Yurdal face cunostinta cu primul sau copil! Diseara, de la ora 20:00, in „Meryem”, la Kanal Dicon photo

Vedete

Yurdal face cunostinta cu primul sau copil! Diseara, de la ora 20:00, in „Meryem”, la Kanal D

Un nou episod al serialului „Meryem” va fi difuzat in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal D.

Titlu secțiune