Accidentul în lanţ de pe autostradă, declanşat de un şofer ce nu a adaptat viteza la drumul cu polei

Tamponările în lanţ produse duminică pe autostrada Sibiu - Orăştie, pe un tronson inaugurat joi, şi în care au fost implicate 31 de maşini au fost declanşate de un şofer din Vaslui, care nu a păstrat distanţa şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv polei, potrivit Poliţiei Alba.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierePurtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tamponările în lanţ produse pe autostrada Sibiu - Orăştie au fost declanşate de un şofer în vârstă de 26 de ani, din Vaslui, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum acoperit cu polei şi nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, iar la o frântă a acestuia l-a tamponat.

Prodan a spus că şoferul din Vaslui de la care au pornit tamponările în lanţ a fost amendat cu 480 de lei.

Pe de altă parte, reprezentantul Poliţiei Alba a spus că niciuna din cele patru persoane rănite în urma tamponărilor şi transportate la spital nu a necesitat internarea. Victimele sunt un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sighişoara, o femeie în vârstă de 33 de ani din Mediaş, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi o femeie de 35 de ani de cetăţenie română, dar stabilită în Germania. Acestea au suferit în special fracturi şi niciuna nu se află în stare gravă astfel încât să necesite internarea în spital, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba.

Luminiţa Prodan a adăugat că în urma accidentului în lanţ au fost avariate 31 de maşini, iar alte nouă au fost implicate în tamponări, fără a fi avariate.

Accidentul a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 830, pe sensul Sebeş - Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie, pe un tronson inaugurat joi. În urma accidentului, traficul rutier pe sensul Sebeş-Cunţa a fost întrerupt timp de aproape şase ore

Printre autovehiculele aflate în coloana implicată în accidentul în lanţ s-a numărat şi cel în care se afla cântăreaţa Paula Seling împreună cu soţul ei, artista declarând că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii, iar carosabilul era extrem de alunecos, autoturismele derapând.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate