Aceasta este descoperirea care schimba tot ce stiai despre nasterea lui Iisus Hristos!

Un arheolog israelian sustine ca Iisus Hristos nu s-ar fi nascut in Betleem, localitatea unde crestinii merg in pelerinaj in fiecare an pentru a-l slavi pe Mantuitor, ci in alta localitate cu un nume apropiat.

Distribuie pe:

fara descriere"Cred ca aici este adevaratul loc al nasterii lui Iisus Hristos, nu in binecunoscutul Betleem", spune Aviram Oshri, citat de gandul.info, care e convins ca locul nasterii Mantuitorului a fost confundat timp de secole din cauza denumirilor apropiate.

Arheologul spune ca a descoperit, in Betleem de Galileea, "dovezi ale ritualurilor de purificare evreiesti", provenite din perioada in care Fecioara Maria l-ar fi nascut pe Iisus. "Betleem de Galileea era locuit de evrei in acel moment, despre Betleemul de langa Ierusalim nu exista nicio dovada in acest sens. Se pare ca nici nu era locuit la acea vreme", spune Oshri.

In plus, arheologul aminteste si ca, in ultima perioada a sarcinii, Fecioara Maria a mers de la Nazareth la locul nasterii lui Iisus, iar Betleem de Galileea este mult mai aproape de Nazareth decat celalalt Betleem. "Pare logic ca Fecioara Maria sa fi mers doar 7 kilometri pe magar si nu 150 de kilometri, cati sunt intre Nazareth si Betleemul de langa Ierusalim", argumenteaza arheologul.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate