Acestea sunt descoperirile ramase fara explicatie ale anului care se termina! Care te-a intrigat cel mai mult?

Site-ul ziare.com aduce in discutie pleiada de descoperiri stiintifice care au socat lumea, dar care au ramas neexplicate.

novalue
Autor: Matei Vaihan

Ziare.com, care citeaza Discovery News, trece in revista cateva astfel de descoperiri de senzatie ale anului 2013, care nu au facut altceva decat sa sporeasca si mai mult misterul:

Planeta imposibila

Planeta Kepler 78b nu ar trebui sa existe. Ea este o planeta de marimea Pamantului, cu o suprafata stancoasa si un miez de fier.

Este atat de aproape de steaua mama, incat planeta face o rotatie completa la fiecare 8,5 ore.

Kepler 78b este o curiozitate, deoarece contrazice multe dintre regulile stiintei.

Stramosii misteriosi ai omului

Vechii stramosi ai omului, Homo sapiens, s-au imperecheat nu doar intre ei, dar si cu oamenii de Neanderthal si cu un alt neam misterios, o populatie necunoscuta, careia nu i s-a identificat ADN, au descoperit anul acesta oamenii de stiinta. Cum a fost posibil acest lucru si ce s-a intamplat cu populatia necunoscuta ramane un mister.

Cristofor Columb nu a fost primul european din Lumea Noua

Vikingii l-au precedat pe Cristofor Columb in descoperirea Americii. Dar, in 2013, s-a descoperit ca un grup misterios de europeni au pasit in Lumea Noua cu 300 pana la 500 de ani inaintea vikingilor. Cine au fost acestia? Poate vom afla anul viitor.

Misterul de pe fundul marii

O structura uriasa circulara din piatra a fost descoperita pe fundul Marii Galileei, iar arheologii nu au nicio idee despre ce ar putea fi.
Aceasta cantareste aproximativ 60.000 de tone. Cercetatorul Yitzhak Paz, de la Autoritatea pentru Antichitati din Israel, considera ca ar putea avea mai mult de 4.000 de ani. Pentru moment aceasta nu poate fi explorata cum ar trebui, deci misterul continua.

Tezaurul din groapa de gunoi

Un tezaur format din 400 de monede bizantine, 200 de lampi samaritene intacte si bijuterii din aur a fost gasit intr-o groapa de gunoi din apropierea vechiului oras Apollonia-Arsuf din Israel.


Cea mai mare parte a obiectelor dateaza din perioada cuprinsa intre secolele al V-lea si al VII-lea. Cercetatorii nu au reusit inca sa-si explice cum au ajuns bogatiile in acel loc.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

sursa: ziare.com

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies