Acestea sunt locurile de vis în care ești plătit să te muți. Un hectar de teren aici este mai ieftin ca o bere la Mamaia. Lista destinațiilor în care fiecare zi poate arăta ca o vacanță

Deși pare mai mult un vis, există o listă de locuri în care ești plătit ca să te muți. Mai multe țări au inclus pe listă destinații superbe ce fac ca imaginația să devină realitate.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Fie că vorbim de Europa sau Statele Unite, există destinații unde ești plătit să locuiești. Venituri sunt în funcție de locul ales și mai ales de diferite taxe și condiții locale. De cele mai multe ori, oamenii sunt plătiți să se mute aici pentru că populația este una îmbătrânită.

Astfel, autoritățile locale speră să păstreze vie istoria localităților și să aducă populație tânără care să își construiască un viitor și o afacere de familie acolo. Există inclusiv localități din Italia unde persoanele care se mută sunt plătite să își deschidă o afacere, iar renovarea locuințelor și a caselor pe care le achiziționează sunt asigurate de stat.

Italia, una dintre țările în care te poți muta pe bani

Dacă sunteți persoane îndrăgostite de Italia, iată o veste bună pentru voi. Există localități și sate aici unde oamenii primesc bani ca să se mute și să locuiască acolo.

În Molise, există aproximativ 130 de localități în care ești plătit să te muți.

Citeste si: Ce a pățit Mirela Vaida, după prima vacanță în Delta Dunării: „Nu știu ce să fac, să mă operez?!”

Motivul pentru care autoritățile au apelat la această măsură este numărul mic de locuitori, satele având aproximativ câte 2.000 de locuitori. Astfel, s-a introdus o indemnizație de rezidență activă.

După cum se arăta în Monitorul Oficial din Molise, suma pe care autoritățile o dădeau lunar era de 700 de euro. Persoanele trebuiau doar să obțină o carte de rezidență activă și să își desfășoare activitatea într-un dintre comune pe o durată de cinci ani.

italia

Localitate în Italia

[Sursa foto: PixaBay]

Cel mai frumos oraș din Italia te plătește să locuiești acolo

Sambuca di Sicilia a fost nominalizat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, în anul 2016. Aici există aproximativ 6.000 de locuitori, numărul lor fiind în continuare în scădere.

Citeste si: „Știam că nu mă lasă să port nici tocuri!” Cum i-a ars hainele fostul soț, Mamei Geta- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Autoritățile locale s-au gândit la o măsură ingenioasă de populare a zonei, așa că au scos la vânzare locuințe la doar câțiva euro, sperând astfel să atragă tot mai mulți locuitori noi și tineri. Condiția este ca cetățenii să investească în aceste case, timp de 3 ani și să achite anumite costuri de renovare.

Insula din Grecia unde poți face bani doar locuind acolo

Dacă sunteți îndrăgostiți de Grecia, aveți șansa să locuiți într-una dintre cele mai frumoase insule. Insula Antikythera, situată în sudul peninsulei Peloponez, are aproximativ 40 de locuitori.

Citeste si: Cum arată Mihaela Rădulescu la 53 de ani. Continuă să stârnească imaginația bărbaților

Autoritățile locale fac eforturi să populeze zona, iar din acest motiv Biserica Ortodoxă a intervenit și a venit cu o soluție. Se oferă o locuință și un salariu lunar de 500 de euro pentru cei care doresc să se mute aici. Vârsta medie a localnicilor de aici este de 70 de ani.

Trebuie totuși să fie îndeplinită o singură condiție. Beneficiile se acordă doar familiilor cu trei sau mai mulți copii.

grecia

Insulă în Grecia

[Sursa foto: PixaBay]

Comuna din Franța unde terenul este mai ieftin ca berea de la Mamaia

În comuna Champ-Du-Boult locuiesc doar câteva sute de persoane, aceste bucurându-se de un peisaj superb în fiecare zi. Tocmai ca să crească numărul de locuitori, autoritățile locale au găsit o serie de măsuri prin care să atragă noi rezidenți.

Astfel, au scos la vânzare vile la prețuri infime, iar cei care doreau, aveau posibilitatea să cumpere un hectar de teren cu doar 1 Euro, prețul fiind unul chiar mai mic decât suma pe care o plătesc turiștii pentru o bere la Mamaia.

Aici nu primești bani de la stat ca locuitor, iar condiția este ca pe terenul achiziționat cu doar un euro să construiești o casă în care să și locuiești.

Dacă aveți mai multe informații pe acest subiect, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail [email protected]!

franta

Comună din Franța

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nu-i scapă nimic din ochi! Diana Dumitrescu e atentă la fiecare detaliu. Sexy mămica a înnebuni plaja de la Mamaia | EXCLUSIV

Cristina Pucean și Bogdan de la Ploiești, probleme în paradis? Dansatoarea a postat cel mai controversat mesaj: „Idioți care te vor altfel decât ești tu”

Destinația de vacanță aleasă de Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu. Cei doi soți au fost cuceriți de peisaje

Urmează o perioadă cu multe lacrimi în viața zodiilor. 4 nativi vor plânge de fericire, alte 3 zodii să aibă grijă

Se reduce perioada de suspendare a permisului auto! Ce dovadă trebuie să prezinte șoferii

„Poate asta e ultima dată” Getuța Sterp cu ochii în lacrimi înainte de nuntă

Fetele lui Dinu Patriciu, război câștigat împotriva fratelui vitreg. Miza: o vilă de un million de euro

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies