Actiunea 2012 vrea sa uneasca Basarabia cu Romania in mod legal! Vezi ce proiect a lansat!

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012, care au lansat duminică o iniţiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierefara descriereFacilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi o mai bună integrare a studenţilor basarabeni, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în iniţiativa legislativă cetăţenească. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei kalooga_36441" Aducem Basarabia acasă".

fara descrierefara descriereDeşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor: "Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi, românii din Ţară, nu i-am uitat niciodată kalooga_36441" , a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii iniţiativei.

fara descrierefara descriereLansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chişinău, unde zeci de mii de tineri au ieşit în stradă cu drapele româneşti, cerând reunirea cu Patria-Mamă.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate