Actorul Dragoș Pâslaru, devenit călugăr, e acum starețul unei mănăstiri dedicate artiștilor! Cum arată părintele Valerian la 68 de ani

A fost actor, a devenit călugărul Valerian, acum este starețul unei mănăstiri din Vâlcea. Puțini sunt cei care îl mai recunosc în monahul bătrân, slab și gârbovit, pe fostul actor Dragoș Pâslaru.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Povestea lui Dragoș Pâslaru, primul actor despre care s-a aflat că a renunțat la scenă pentru viața în sihăstrie pe Muntele Athos, i-a marcat pe mulți. De-a lungul anilor, alți câțiva actori, i-au urmat calea, dar nu atât de drastic, nu s-au despărțit de lume. După ani lungi și grei petrecuți pe Muntele Athos, părintele Valerian s-a întors în țară. S-a retras la un schit părăsit din Vâlcea, pe care l-a refăcut și care acum îi este nu doar casă, ci și locul unde acesta slujește. Pentru că de ceva timp, Părintele Valerian este starețul acelui loc, care a devenit Mănăstirea Sf Mc Filimon din comuna Golești de Vâlcea, mănăstire înființată chiar de acesta și care poartă numele sfântului considerat ocrotitorul artiștilor.

Citeste si: Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşertul Arizona! Cum l-a învăţat un preot să îşi salveze sufletul după ce a paralizat!

Citeste si: Un preot atrage atenția. Greșeala pe care o fac bărbații în biserică și nici măcar nu-și dau seama: "Nu-i voie. Este mare păcat"

fara descriere

Părintele Valerian, fostul actor Dragoș Pîslaru, despre cum a devenit stareț de mănăstire

Și astfel, cel care a început ca actorul Dragoș Pâslaru, este azi, la 68 de ani, cumva reîntors la prima sa iubire, actoria.

”Și eu am gustat din bășica de săpun a gloriei, dar am avut parte de niște oameni minunați lângă mine. Și datorită bunătății lor, profesionalismului, dragostei pentru adevăr, chiar dacă printre noi erau securiști și informatory, pentru teatru eram laolaltă, Credința lor mi-a arătat drumul acesta pe care m-a chemat Dumnezeu și pe care-l urmez. Așa a vrut El să apar aici și ei (nr. artiștii) să aibă astăzi o mănăstire”, a povestit Părintele Valerian.

Citește continuarea pe stirilekanald.ro

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate