Actorul Vladimir Găitan a suferit timp de 30 de ani de o boală cauzată de explozia de la Cernobîl! ”Doctorii îmi dădeau 10 ani”, povestea regretatul actor

Marele actor Vladimir Găitan a fost diagnosticat cu o boală gravă a sângelui, în urmă cu 30 de ani, cauzată de explozia de la Cernobîl.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Vladimir Gaitan, boala de sange cauzata de explozia de la Cernobil
Vladimir Gaitan, boala de sange cauzata de explozia de la Cernobil


In articol:

Zi neagră pentru scena teatrului și a cinematografiei românești. Marele actor Vladimir Găitan a încetat din viață la vârsta de 73 de ani. El suferea de o boală teribilă, care îi fusese descoperită în urmă cu 30 de ani și care, se pare, a fost cauzată de explozia de la Cernobîl! 

Povestea de viață a lui Vladimir Găitan parea desprinsă din filme, actorul a aflat de boala sa în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar medicii nu i-au dat mai mult de 10 ani atunci când i-au pus diagnosticul. Se întâmpla la puțin timp după explozia de la Cernobîl și se pare că acesta a și provocat-o. Vladimir Găitan avea atunci 40 de ani, acum actorul are 72 de ani.

Vladimir Găitan și-a ținut ascunsă suferința până în urmă cu câțiva ani, când a hotărât să-și spună povestea. A dat de atunci mai multe interviuri în care a mărturisit cum i s-a descoperit boala.

Citeste si: Imagini nedifuzate de la Cernobîl! Un fotograf român, îngrozit de ce a surprins: „Am văzut o lăcustă cu trei picioare”

Citeste si: Breaking News. Rata de infectare cu coronavirus și numărul bolnavilor de COVID-19 - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Citeste si: „Ajungeam să am spume la gură”. Adevărata poveste a incidentului de la Cernobîl, spusă chiar de unul dintre piloții care a trecut de 11 ori peste reactor

”O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere.

Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc.

Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit, într-un ultim interviu, Vladimir Găitan.

Citeste si: Drama neștiută a lui Vladimir Găitan! ”Am pierdut șapte copii” Familia actorului a fost amenințată DEZVĂLUIRI

Dezvăluirea lui Vladimir Găitan și asocierea bolii sale cu tragedia de la Cernobîl a adus în atenție numeroasele probleme cauzate de radiațiile produse de explozia centralei și ținute ascunse. Boala lui Vladimir Găitan a fost descoperită la puțin timp după explozia de la Cernobîl, care a avut loc în urmă cu 33 de ani. Iar printre bolile despre care se spune că au fost declanșate de radiațiile produse de accidentul de la Cernobîl se află leucemia și alte boli de sânge.

Vladimir Gaitan, boala de sange cauzata de explozia de la Cernobil. Asa arata in 2019
Vladimir Gaitan, boala de sange cauzata de explozia de la Cernobil. Asa arata in 2019

Vladimir Găitan suferea de o boală cauzată de explozia de la Cernobîl! ”Ultima oară, analizele lui erau îngijorătoare”

În urmă cu un an, o persoană din lumea artistică declarase că Vladimir Găitan nu era într-o stare foarte bună, însă lupta pentru fiecare zi din viața lui, pentru că avea familia aproape.

”Starea lui nu este bună şi nu se simte bine deloc. Face tot ceea ce ţine de el, restul e miracol. Ultima oară, analizele lui erau îngrijorătoare. Se urmăresc valorile trombocitelor, corpul sau producând mai multe trombocite decât este cazul. De aici se formează şi dezechilibrul şi tot organismul se dă peste cap. El duce boala pe picioare. Este un caz fericit, are copiii şi soţia alături şi nu lupta singur", a declarat, la vremea respectivă, o persoană din lumea artistică şi anturajul regretatului Vladimir Găitan.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Află dacă ai energii negative în casa ta, dar și cum poți scăpa de ele. Tot ceea ce îți trebuie în acest sens este un pahar cu apă

ȘOC TOTAL în România! Județul în care s-a murit de COVID ca în Italia

Vești bune pentru pensionari: Ce se întâmplă cu toate pensiile sub 2000 de lei? Violeta Alexandru a făcut anunțul. Este fără precedent

Fiica lui Vladimir Găitan, atacată de susținătorii lui Tudor Chirilă! Scandal uriaș în lumea scenei: ”Un actor PSD-ist e lingău, orb sau prost”

Vladimir Găitan dă de pământ cu Tudor Chirilă: ”Al nostru coleg Tudor Chirilă a luat-o puţin razna pentru că de curând s-a bătut!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies