Actrița Ema Vețean a murit! E zi de doliu în teatrul românesc!

Actrița Ema Vețean a murit la doar 38 de ani. A salvat, însă, cinci vieți

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

Ema Vețean a murit. Avea doar 38 de ani și era actriță la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

„Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019. Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen”, se arată într-o postare a teatrului sibian.

„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, a trasnmis și Constantin Chiriac, Director general - Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Doi gemeni născuți prematur au murit la un spital din Iași! Familia dă vina pe medicii care i-au mutat de colo-colo: „Au evitat să spună...”

Actrița Ema Vețean a salvat cinci oameni

Ema Vețean era în moarte cerebrală. Pentru ea nu mai putea fi făcut nimic, dar alte persoane care depindeau de ajutorul ei au mai primit o șansă la viață. Ficatul, plămânii, rinichii, inima și corneeea actriței au fost prelevate de echipe de medici din București, Cluj-Napoca, Sibiu și Croația.

Ema Vețean ajunsese a spital luni, 22 octombrie. A traversat neregulamentar și a fost lovită de o mașină condusp de un bărbat de 65 de ani. Actriț a fost în comă până luni, când s-a instalat moartea cerebrală.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Boxer gelos, reținut după ce și-a bătut crunt fosta iubită. Decizia suprinzătoare a judecătorilor

Asemănarea izbitoare dintre cazul pedofilului din Călărași și cel al lui Gheorghe Dincă

Promo Puterea Dragostei 29 octombrie. Roxana, mărul discordiei dintre Manuela și Ricardo! „Care e relația dintre voi?”

S-a încurcat cu un bărbat căsătorit și a trăit cea mai mare umilință! O amantă a fost bătută și dezbrăcată în stradă de soție

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies