Stiri

Acum s-a aflat! Cand se intoarce Elena Udrea in tara

Elena Udrea s-ar intoarce in tara peste 11 ani. Potrivit presei, fostul ministru le-a dezvaluit unor apropiati ca va veni in Romania dupa ce termenul de prescriptie al pedepsei cu inchisoarea va expira.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. I.


Acum s-a aflat! Cand se intoarce Elena Udrea in taraicon photo

Elena Udrea a fost condamnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 6 ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute". Potrivit Codului Penal, termenul de prescriptie a unei pedepse este de 5 ani, la care se adauga perioada de detentie. In total 11 ani.

Dupa ce a fost condamnata la 6 ani de inchisoare, Politia Romana a dat-o in urmarire generala pe Elena Udrea. Aflata in Costa Rica, fostul ministru sustine ca are statut de refugiat politic. Cu toate acestea, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustinea ca o extradare a Elenei Udrea este posibila.

„Extrădarea este posibilă chiar dacă nu avem tratat bilateral de extrădare cu Republica Costa Rica, acesta este primul mesaj. Extrădarea e posibilă chiar în lipsa unui tratat bilateral în domeniul extrădării. În primul rând, e necesar ca persoana condamnată ce urmează să fie extrădată în urmărire internaţională. În al doilea rând, darea în urmărire internaţională se dispune de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, la solicitarea instanţei emitente a mandatului de arestare. Instanţa emitentă a mandatului de arestare urmează să se pronunţe cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru a solicita Ministerului Justiţiei să fie dată în urmărire internaţională. În acest moment, nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima dată, în temeiul curtoaziei internaţionale cu asigurarea reciprocităţii. Vreau să subliniez că în prezent nu am avut un astfel de caz de extrădare din Republica din Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află în derulare un alt caz de extrădare din Costa Rica. Altul decât cel la care facem referire. A doua procedură - se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. (...) Aici trebuie de verificat: domeniul de reglementare a respectivei convenţii la care România şi Costa Rica să fie parte, domeniile de reglementare să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunii comise de către cel care urmează să fie extrădat în baza respectivelor convenţii. Intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica”, declara ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Elena Udrea este logodita cu Adrian Alexandrov si urmeaza sa nasca. Fostul ministru a ramas insarcinata dupa o procedura de fertilizare in vitro. Ea a fost initial gravida cu gemeni, insa din nefericire a pierdut una dintre sarcini.

 
Veste dramatică pentru Andreea Esca! Celebra ştiristă a fost dată în judecată de o doctoriţă şi trebuie să se prezinte la tribunal în două săptămâni! EXCLUSIV icon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

De ce a ales Alexandru Arşinel să-i facă parastas joia Stelei Popescuicon photo

Vedete

De ce a ales Alexandru Arşinel să-i facă parastas joia Stelei Popescu

Pe 23 noiembrie se împlineşte un an de la moartea Stelei Popescu, iar familia, dar şi foştii colegi îi vor face parastase.

Titlu secțiune