Acuzatiile aduse de fiica lui Fane Spoitoru sotiei tatalui ei, demontate de avocatul familiei! Lupta pentru avere continua. "Trebuie impartit si activul si pasivul mostenirii". Datoriile catre ANAF sunt de ordinul miliardelor! | Exclusiv

La o zi dupa ce Claudia Ion, fiica interlopului Fane Spoitoru, decedat in aprilie anul trecut, in urma unui comotii cerebrale, a vorbit despre succesiune si a acuzat-o pe vaduva tatalui ca pune piedici si nu imparta averea cu ei, avocatul Elenei Ion clarifica lucrurile.

Distribuie pe:

Autor: S.A.

Succesiunea a fost deschisa de cei trei copii ai lui Fane Spoitoru, rezultati dintr-o relatie anterioara si prima sa casnicie si desi a trecut un an, aceasta nu a fost finalizata nici pana in ziua de astazi. Fiica lui Spoitoru a declarat pentru WOWbiz.ro ca taraganarea i se datoreaza Elenei Ion, ultimei sotii a tatalui ei, spunand ca aceasta nu ar vrea sa imparta averea cu ei. 

„Am deschis succesiune imediat dupa moartea tatei. Noi, copiii, am deschis-o si iata ca se implineste anul si tot nu am finalizat-o. Pana la urma se va ajunge la tribunal. (...) Notarita stabileste termenul, cheama toate partile, insa ea (n.r. Elena, vaduva)  nu a venit niciodata pana acum la o intalnire de acest fel, iar la ultimul termen, cel din 20 martie, a absentat din nou si notarita ne-a instiintat ca termenul a expirat si trebuie sa o luam de la capat. Problema este ca ea are o datorie de 3 miliarde de lei catre ANAF si daca vrem sa facem succesiunea, aceasta datorie trebuie platita. Adica din tot ceea ce se vinde, ANAF-ul isi trage partea pana recupereaza suma restanta. Tata nu avea datorii, avea o amenda la circulatie, ceva cu o masina. Restul datoriilor sunt pe numele ei, pentru ca tata tot ceea ce facea trecea pe numele ei.  Acum va incasa o suma mare de bani pentru terenul care il va vinde statului pentru a se largi Centura Bucurestiului. Ne-a transmis prin altii sa ne luam gandul de la bani, spunand ca suma pe care o va incasa de la Stat va merge catre datoria de la ANAF”, a declarat Claudia Ion in exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Contactata de WOWbiz.ro, Elena Ion nu a dorit sa faca niciun comentariu pe marginea acestui subiect. In schimb, la solicitarea WOWbiz.ro, reprezentantul legal al vaduvei, avocatul Giliola Axinte a recunoscut ca exista o problema cu impartirea masei succesorale, spunand cum stau lucrurile in realitate, o realitate total diferita de cea prezentata de fiica lui Spoitoru.  

“Succesiunea nu a fost anulata, a fost suspendata! Avand in vedere faptul ca am fost de foarte multe ori convocati la biroul notarial, pentru dezbaterea succesiunii, si ei (n.r: copiii) au venit doar la inceput, cand au facut declaratia de acceptare si apoi nu s-au mai prezentat, aceasta a fost suspendata. La un moment dat, ei au trimis un domn cu o procura sa ii reprezinte. A venit acel domn la doua dintre termene, dar fara ca sa se semneze nimic in modul acceptari si modul de a se dezbate succesiunea, dupa care nu s-a mai prezentat nimeni din partea lor. Cred ca sunt vreo 5 termene la care nu s-a prezentat nimeni, din partea copiilor domnului Ion Titisor, pentru a se definitiva dezbaterea succesiunii. Astfel incat, la ultimul termen, cel care a fost pe 20 martie, s-a luat hotararea de catre doamna notar, bineinteles si cu acordul doamnei Ion Lenuta, (n.r: vaduva) de a se suspenda procedura de succesiune. In aceste conditii, noi (n.r: vaduva si avocata sa) am mai facut o notificare prin care le-am adus la cunostiinta copiilor ca trebuie dezbatuta succesiunea si ca exista si anumite debite care trebuiesc achitate catre ANAF. Deci trebuie impartit si activul si pasivul mostenirii, astfel cum prevede legea. Cu toate acestea, ei nu au dat curs niciuneia dintre invitatiile formulate de catre doamna notar.

La notariat au fost depuse situatii din care rezulta pasivul care este in masa succesorala a domnului Ion Titisor. Da, vorbim despre o datorie care trebuie reglementata. Intr-adevar, exista o datorie mare catre ANAF careia i se aplica penalitatiile prevazute de codrul de procedura fiscala pentru orice venit pe care il are o persoana catre bugetul de stat. Este acelasi procent pe care il are oricare alt contribuabil in momentul in care nu se achita un debit. Fiecare zi care trece determina majorarea debitului prin penalitati si dobanzi la neachitarea acestlui debit", a spus reprezentanta familiei Ion.

Intrebata cat de anevoioasa este o procedura notariala de acest fel, aceasta a explicat. "De obicei rezolvarea unei proceduri de succesiune, la modul acesta, dureaza undeva la 60 de zile. La ei a trecut un an!

In acest moment, succesiunea trebuie repusa pe rol. Nu trebuie facuta o noua cerere de deschidere a succesiunii, ci doar o cerere de reluare. Succesiunea este suspendata, nu anulata. Se face o cerere de reluare si dezbaterea succesiunii se reia”, ne-a declarat avocatul Giliola Axinte, reprezentantul Elenei Ion, vaduva lui Ion Titisor.  

Din informatiile noastre, se pare ca la ANAF, vaduva lui Ion Titisor figureaza cu o datorie la bugetul de stat de aproximativ 4 milioarde de lei, taxe si penalitatiile aferente perioadei de neplata.

 

Galerie foto 
Citește și:

Bomba! Interviu colosal cu fiica lui Fane Spoitoru: ”El nu a murit de comotie cerebrala, am certificatul de deces!" Tanara face acuzatii incredibile la adresa vaduvei...

Parastas cat o nunta pentru Fane Spoitoru, la un an de la moartea sa! Prietenii s-au strans la mormant si i-au cantat melodii de jale! VIDEO!

Gestul facut de fratele lui Fane Spoitoru la aproape un an de la moartea celebrului interlop

Anamaria Prodan, supriză de proporții de ziua soțului ei, Laurențiu Reghecampf. A adus-o pe cea mai importantă...

Cât de frumoasă e soția lui Mihai Petre! Cum arată Elwira Petre la 39 de ani. S-a pozat în costum de baie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies