Adevărul despre averea lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institului Matei Balș! DEZVĂLUIRI

Adrian Streinu Cercel este unul din personajele principale în epidemia de coronavirus, din postura sa de specialist, director al Institutului Matei Balș din București. Însă, ultimele sale declarații, privind separarea de familii a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, au fost intens contestate.

Autor: C.L.

In articol:

Adrian Streinu Cercel este de aproape 20 de ani directorul Institului Matei Balș, profesor universitar, a fost într-o perioadă chiar ministru al Sănătății.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Adrian Streinu-Cercel, de pe site-ul institutului, completată în mai 2019, arată că într-un an calendaristic, medicul care conduce Institutul Matei Balș, predă la Facultatea de Medicină și face parte din consiliul experților

pentru pandemia de coronavirus a câștigat într-un an calendaristic peste 380.000 de lei din trei salarii și două activități independente (proprietate intelectuală și comerciale).

Citeste si: Alexandru Rafila are o avere colosală! Celebrul microbiolog are venituri de peste 6.000 euro pe lună, este acționar la Transgaz și la o bancă și are trei apartamente, o casă și 5 terenuri!

Tot în declarația de avere, Adrian Streinu Cercel are trecută și averea sa: este vorba despre un apartament în București, cumpărat în 2009, și un autoturism Skoda din 2018. In declarația sa de avere, în dreptul soției nu este trecut nimic.

Citeste si: Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Citeste si: Elevii vor reveni curând la școală! Vor purta mască în clasă! Reglementări noi pentru cursurile online

Adrian Streinu Cercel are două fiice, ambele doctor la Institutul Matei Balș

Deși, în interviurile mai vechi, cunoscutul doctor vorbea despre familia sa, despre soția sa, Gabriela, profesoară de matematică, autoare de manual de liceu, și despre cele două fete ale lor, Anca și Oana, acum ambele doctor la Institul Matei Balș.

În urmă cu câțiva ani, Gabriela Streinu Cercel a fost consilier la Ministerul Educației, iar în această calitate a trebuit să depună declarația de avere. În acea perioadă, Adrian Streinu Cercel era soțul acesteia, și figura în declarația sa de avere, care era mult mai stufoasă decât cea prezentă a directorului de la Matei Balș.

Citeste si: Primele teste clinice ale unui vaccin împotriva noului coronavirus în Germania

Mai exact, conform declarație de avere a Gabrielei Streinu Cercel, la rubrica terenuri erau trecute mai multe: unul în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp cumpărat în 2000 și altul de 5.800 mp dobândit prin donație în 2005.

Și rubrica privind casele era plină: 5 apartamente în București, în diverse sectoare (unele cumpărate, altele moștenite), o casă în București sectorul 2 și o casă de vacanță în Vâlcea.

Citeste continuarea pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Numărul deceselor din România continuă să crească. Veste proastă pentru români

Medicul care a murit din cauza Covid-19 fusese testat de două ori în luna martie şi rezultatele au fost negative

Preotul infectat cu coronavirus care a împărtășit 200 de oameni este plin de bani! Vezi cum a făcut avere popa Nichita Ichim, care e supranumit „Miliardarul”!

Taurii, Leii și alte 4 zodii trec printr-o perioadă glorioasă. Sănătate de fier și bani pentru acești nativi

Simona Halep a găsit fericirea după divorț! Cu cine a fost surprinsă? Nimeni nu se aștepta

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Anamaria Prodan are probleme uriașe. Impresara a ajuns la INML, se va lăsa cu plângere penală

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies