Adevărul despre banii pe care îi ia familia de la stat, după ce Catanga a murit de COVID-19! Cu acești bani, soțul artistei își va plăti toate datoriile! EXCLUSIV

Cornelia Catanga a murit de COVID-19 iar familia a reușit cu chiu cu vai să-i organizeze înmormântarea. Marea artistă trecea printr-un momente greu din punct de vedere finanaciar.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Cornelia Catanga s-a stins din viață iar dincolo de drama în sine, familia artistei s-a trezit într-o situație de-a dreptul incredibilă: fără bani de înmormântare. Până la urmă, artista a fost condusă pe ultimul drum însă efortul financiar din partea familiei a fost unul mare.

Acum, Aurel Pădureanu, soțul cântăreței, va trebui să urmeze procedurile pentru a primi de la statul român ajutorul de înmormaântare.

Câți bani va primi Aurel Pădureanu de la stat?

Suma pe care Guvernul o poate plăti în cazul Corneliei Catanga este una destul de importantă. Familia acesteia ar putea deconta suma de 5.429 de lei, atât cât reprezintă în acest moment ajutorul de înmormântare în cazul asiguratului sau pensionarului, majorată cu aproape 300 de lei în august 2020. În cazul în care interpreta nu ar fi fost asigurată dar avea în familie pe cineva care plătea contribuțiile la stat, suma ar fi fost de doar 2.715 lei.

Cornelia Catanga
Cornelia Catanga a murit de COVID-19

Citeste si: Cornelia Catanga și-a prevestit moartea. Aurel Pădureanu, dezvăluiri cutremurătoare: ”Mi-a dat-o într-un sac. I-am văzut doar capul. Dormea, arăta ca un copil”

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cornelia Catanga trăia dintr-o pensie de invaliditate gradul I în valoare de 1.900 de lei, pentru că era aproape oarbă. În România, pensia de nvaliditate se calculează pe baza perioadei de contribuție și a nivelurilor veniturilor realizate de-a lungul activității precum și de valoarea punctului de pensie.

Soțul Catangăi trebuie să prezinte toate chitanțele de la înmormântare

”Mi-a murit nevasta. Ea avea o pensie de handicap, că știți că avea probleme cu ochii. La ăia mai puneam și plăteam chiria. 1.900 de lei avea. Normal, ar trebui că umblu să ne dea ajutorul ăla de înmormântare, dar cred că nici pe ăla nu ni-l mai dă, că ea avea pensie de handicap, nu a cotizat.

Cine știe, trebuie să umblu până îmi vine rău pentru ăia 1.500 de lei. Astea sunt legile în România, asta e țara în care trăim”, a spus Aurel Pădureanu.

Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu
Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu, alături de fiul lor

Pentru a obține ajutorul de înmromațntare, Aurel Pădureanu trebuie să meargă la Casa de Pensii cu o serie de documente: certificatul de deces, actul de identitate, actul de stare civilă, dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces, act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale prin care se atestă boala care l-a făcut inapt.

Citeste si: Cornelia Catanga ar putea să fie exhumată! Familia artistei nu este convinsă că a murit din cauza coronavirusului: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

În urmă cu câteva luni, în presă au apărut zvonuri conform cărora în caz de decs COVID-19, statul român plătește un ajutor de înmormântare în valoare de 8.000 de lei. Acestea s-au dovedit a fi false, în legislație neexistând nici un paragraf care să facă referire la această sumă.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cornelia Catanga putea fi salvată? Dezvăluiri uluitoare după moartea regretatei artiste

Aurel Pădureanu, fostul soț al regretatei artiste, primele declarații după moartea Corneliei Catanga: „Au băgat-o ăștia la COVID-19”

Cornelia Catanga a murit! Informații exclusive, de la Spitalul Universitar, despre ce s-a întâmplat cu artista

Se aliniază planetele! Vor fi patru zile care vor marca puternic viețile multor zodii

Andreea Esca are un nou JOB. SOC TOTAL la PRO TV! A luat decizia după ani de zile

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies