Adevărul neromanţat despre Cătălin Scărlătescu! A fugit din ţară la 20 de ani, a lucrat pe vapor şi primul său salariu, în ţară, a fost de 200 $

Cătălin Scărlătescu era poreclit ”Tataia” în urmă cu 15 ani, când abia devenise chef la un cunoscut restaurant al acelor vremuri.

Autor: Radu Constantin

Cătălin Scărlătescu a plecat la 20 de ani din ţară, a lucrat în Hong Kong sau Brazilia iar la întoarcerea în ţară a devenit chef-bucătar şi a ajuns celebrul sub apelativul ”Tataia” (poreclă primită mai ales datorită faptului că Scărlătescu a chelit devreme şi era destul de corpolent încă de atunci). Aşa era descris în urmă cu 15 ani celebrul Scărlătescu, devenit între timp şi vedetă de televiziune.

El a fost protagonistul unui reportaj publicat în Evenimentul Zilei despre ”noul trend” în materie de restaurante.

”În Bucuresti exista un tînăr a cărui pricepere este recunoscuta chiar şi de confraţii săi. La 20 de ani a plecat să vadă lumea. Nu muzee sau teatre, ci bucătării de hoteluri şi de vapoare, din Hong Kong până în Brazilia, sau cârciumi pitice, dar cu ştaif, din Apus. Are 31 de ani şi se numeşte Cătălin Scărlătescu. Cunoscuţii, dar mai ales cunoscătorii, îi spun însă “Tataia”.

”Am plecat în 1990 în Italia.  M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”. Până în decembrie anul trecut, Scărlătescu a lucrat pe vapoare şi prin bucătariile Europei. “Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin.

Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”.

Citeste
si:
Catalin Scarlatescu a fost arestat! Primele declaratii despre incident

 

După anii petrecuţi sub aripa sicilianului, “Tataia” s-a întors acasă şi s-a angajat ca ajutor de bucătar la Angel’s, un restaurant de pe strada Paris, din Bucureşti. În numai doua luni a ajuns bucatar-şef. A pornit cu o leafă de 200 de dolari. Acum are 1.600. “Şi sunt în creştere....”.

“Tataia” nu are deasupra capului nici un Reţetar Unic. Trei motive stau în spatele succesului bucatelor sale: stăpânirea perfectă a tehnicilor de bază, frâu liber imaginaţiei şi materii prime de calitate.

“Gătesc doar cu unt olandez sau franţuzesc, are peste 82% grăsime, al nostru are doar 60%, e plin de apa şi înnegreste preparatul, caut brânză de capră sau parmezan şi nu gasesc decât în Italia sau în Franţa, din cea bună, care nu trebuie să se destrame la căldură, cartofii sunt şi ei din import, ai noştri se ard prea repede şi găsesc, în acelaşi lot, ba unul prea tare, ba unul flasc, la fel cum n-avem de unde cumpăra peperoncino (un tip de ardei iute) piper roşu, rucola (o salata cu gust acrisor) sau tulpina de ţelina”, scria Remus Radu în Evenimentul Zilei, în 2003.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte! A povestit tot: ”Mi s-a întâmplat o chestie ciudată”

Sora Danielei Crudu face spectacol in show-ul culinar cu Scarlatescu, Dumitrescu si Bontea! Cum gateste blonda si cat de departe a ajuns in editia inca nedifuzata

Catalin Scarlatescu a fost arestat! Primele declaratii despre incident

Horoscop 21 Iunie 2021: Dacă eşti destul de dispus să ierţi, șterge cu buretele fleacurile din trecut

Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie să știe

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui Arsenie Boca

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies