Adio, Tik-Tok. Senatul SUA a interzis aplicația

Senatul SUA a aprobat în unanimitate proiectul prin care se interzice descărcarea și utilizarea rețelei de socializare Tik-Tok.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Tik-Tok, rețeaua de socializare a grupului chinez ByteDance, primește astfel o lovitură uriașă. Proiectul de lege al Senatului american menționează că este interzisă descărcarea și utilizarea aplicației pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, relatează AFP.

„TikTok reprezintă un risc major pentru securitate şi nu îşi are locul pe aparatele guvernului”, a scris pe Twitter serviciul de presă al senatorului republican Josh Hawley, co-autor al textului.

După adoptarea sa în Senat, controlat de republicani, acest text urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, pentru ca preşedintele Donald Trump să îl poată promulga.

Ce prevede legea Tik-tok care lovește în China

Textul interzice angajaţilor guvernului american, dar şi „aleşilor Congresului, angajaţilor Congresului sau responsabililor şi angajaţilor întreprinderilor publice” să descarce sau să utilizeze TikTok sau orice aplicaţie dezvoltată de ByteDance sau orice agenţie deţinută de ByteDance pe un aparat furnizat de Statele Unite sau de o agenţie guvernamentală”.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Singurele excepţii permise: activităţile legate de securitate cibernetică, informaţii sau aplicarea legii şi a măsurilor disciplinare.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite doresc să interzică pe telefoanele americane nu numai aplicaţiile TikTok, ci şi alte aplicaţii chineze considerate ca fiind un risc pentru securitatea naţională.

SUA consideră TikTok o amenințare chineză la libertatea Internetului

Legăturile strânse dintre companiile tehnologice chineze și guvernul autoritar de la Beijing au iriat administrația Trump.

Parteneriatul dintre companiile de tehnologie chineze și Partidul Comunist Chinez amenință libertatea globală a internetului. Dar Statele Unite au potențialul de proteja libertatea de expresie și confidențialitatea online în întreaga lume.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat pentru Fox News că Statele Unite iau în calcul interzicerea platformei de partajare social-media TikTok care aparține companiei chineze ByteDance, din cauza legăturilor sale cu Partidul Comunist Chinez (PCC).

Pompeo a menționat amenințarea „supravegherii chineze” pentru securitatea națională, deoarece datele utilizatorilor TikTok sunt sigur transmise PCC.

Ulterior, președintele Trump a adoptat o abordare diferită, enumerând interdicția TikTok drept „una dintre multe” modalități potențiale de a pedepsi guvernul chinez pentru, acuză președintele american, secretomania sa în pandemia cu noul coronavirus.

Aplicația TikTok nu este străină de anchetele americane. Agențiile guvernamentale precum Departamentul Securității Interne au interzis aplicația din motive de securitate.


Citește și:

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Am aflat cine este polițistul care a isterizat sute de românce! ”Cine e băiatul? Percheziție corporală face”? Ultima postare a Poliției Române a stârnit imaginația doamnelor!...

Brașovul, primul oraș din România cu transport public electric în totalitate. Anunțul făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies