Adrian Iovan, condamnat la uitare?! Asociația care-i poartă numele celebrului pilot a intrat în ”moarte clinică”

La mai bine de șase ani de la moartea tragică a lui Adrian Iovan, asociația care-i poartă numele a intrat și ea în ”moarte clinică”.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Se vorbește tot mai puțin despre cel care a fost Adrian Iovan, pilot de referință în istoria recentă a aviației din România și fost soț al celebrei creatoare Romanița Iovan. Uitarea a început să se aștearnă și peste tragedia din Apuseni, în urma căreia Adrian Iovan și Aura Ion și-au pierdut viața. Anual, în luna ianuarie, pe platoul de deasupra localității Horea, se organizează o slujbă de pomenire la care participă și Romanița iar drumul care leagă Horea de Petreasa a fost asfaltat, primind numele pilotului, însă în afară de asta, nu se mai vorbește și nu se mai scrie aproape nimic.

fara descriere

Dacă în 2015, cei care l-au cunoscut și i-au fost aproape lui Adrian Iovan promiteau că vor ține vie amintirea acestuia prin intermediul unei asociații care să-i poarte numele, acest lucru pare că nu s-a mai întâmplat. Asociația ”Adrian Iovan”, născută din nevoia de a ”promova drepturile și libertățile piloților”, așa cum însuși Iovan făcuse o viață întreagă, nu a mai avut activitate de prin 2016, atunci când a avut loc un marș comemroativ de Ziua Aviației.

fara descriere

Citeste si: Blestemul averii Ilenei Ciuculete. Fiii regretatei artiste, ținuți în corzi. Impas total - evz.ro

Citeste si: Fake news: Fostul soț al lui Teo Trandafir NU a murit. Cine a decedat, de fapt

Citeste si: Fiul Romanitei Iovan, gest incredibil dupa moartea tatalui lui: "Albert mi-a zis ca nu are nevoie de nicio..."

Citeste si: Romanita Iovan, marturisiri de suflet despre Adrian Iovan! "Doi ani la rand, fiul nostru Albert a refuzat sa isi serbeze ziua"

Asociația ”Adrian Iovan” nu are nici măcar un site oficial, acolo unde să-și prezinte activitatea. Există doar o pagină de Facebook, de care nu pare să se mai fi atins nimeni de aproape 4 ani. Conform pagini de socializare, membrii fondatori ai asociației sunt: Romanița Iovan, Irina Mihai și Elena Benescu. Fosta soție a pilotului Adrian Iovan a vorbit destul de mult, în perioada care a urmat morții acestuia, despre această asociație, însă nu se știe exact din ce motiv, lucrurile nu s-au materializat așa cum aceasta și-ar fi dorit.

Istoria scurtă a Asociației ”Adrian Iovan”

fara descriere

În 2015, la exact un an de la accidentul din Apuseni, a fost lansată Asociația ”Adrian Iovan”, prezentată la vremea respectivă ca o inițiativă a unui rup de piloți români. Conform acestora, asociația s-a născut ”din sete de omenie si isi propune promovarea drepturilor si libertatilor pilotilor de avioane si respectarii standardelor internationale si locale de securitate si siguranta in cadrul comunitatii aviatiei comerciale si civile, dezvoltarea relatiilor de comunicare intre piloti si/sau reprezentantii acestora si autoritatile publice, organizarea de cursuri, competitii, evenimente culturale si recreative”.

fara descriere

Organizația nu a excelat niciodată la capitolul activitate, ea avțnd destil de puține proiecte cu care să se poată lăuda. După un marș al motocicliștilor în care aceștia au purtat steaguri cu numele asociației și care a avut loc în 2016, nu s-a mai auzit pur și simplu nimic despre aceasta.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate