Adrian Streinu-Cercel a venit fără mască la întâlnirea cu Firea și primarii de sector! Managerul de la Matei Balș, singurul participant la ședință fără protecție

Adrian Streinu-Cercel a venit fără mască la întlnirea cu Gabriela Firea și primarii de sector.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de boli Infecțioase ”Matei Balș” a fost singurul participant la ședința cu Primarul General, primarii de sector și directorii din primărie care nu a purtat mască de protecție. Întâlnirea a avut loc ieri la sediul Primăriei Generale București, la invitația Gabrielei Firea.

fara descriere

În imagini se vede cum într-o sală de ședință destul de mare, toți participanții poartă echipamente de protecție împotriva COVID-19 (Gabriel Firea are inclusiv mânuși), în vreme ce medicul, aflat în centrul încăperii, la o distanță destul de mic față de ceilalți, nu poartă nimic.

fara descriere

Interesant este că directorul de la Matei Balș a încercat în ultima perioadă să convingă populația să poarte măști de protecție în mod corect și de asemenea a militat pentru o bună igienă a mâinilor, nu doar pentru a ne feri de COVID-19 ci și pentru virusul gripal.

Citeste si: Carantina coronavirus. Politist local din Mures, injurat si snopit in bataie de un barbat care nu avea la el declaratia pe propria raspundere

Citeste si: Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Citeste si: Coronavirus! Specialiştii se aşteaptă la un scenariu sumbru: “10. 000 de cazuri în România”

fara descriere

Streinu-Cercel: ”Masca ne protejează într-o oarecare măsură”

”Masca ne protejează într-o oarecare măsură, dar condiția este să fie folosită cum trebuie. Măscuțele acelea verzi-albastre au o sârmuliță în partea de jos sau de sus. Ea trebuie pusă cu sârmulița deasupra nasului și amprentată pe nas, astfel încât să nu existe căi libere de pătrundere a aerului când cineva tușește în dreptul tău. Dacă masca este ținută sub nas, atunci este ținută degeaba, pentru că virusul nu intră prin gură, intră prin nas. Și lasă exact zona respectivă descoperită Deci masca acoperă și nasul și gura”, a explicat Streinu-Cercel pentru Marius Tucă Show, în urmă cu câteva săptămâni, referindu-se la virusul gripal.

fara descriere

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate