Afaceri cu carduri bancare false de 25 de milioane de dolari.Vezi cine a participat la prinderea infractorilor

Actiune fara precedent a procurorilor DIICOT la care au participat si serviciile secrete din SUA, FBI, dar si anchetatori din Australia. Oamenii legii au destructurat o grupare extrem de periculoasa, specializata in fraude informatice, formata din 16 persoane, dupa ce s-au executat 36 de perchezitii domiciliare in Bucuresti, Brasov, Galati, Timisoara, Valcea si Ilfov. Prejudiciul este estimat la peste 25 de milioane de dolari.

Distribuie pe:

fara descriereInfractorii au sustras, cu ajutorul sistemelor informatice,date secreteConform anchetatorilor, indivizii si-au infiintat mai multe firme cu domeniul de activitate IT, societati prin care au accesat ilegal mai multe sisteme informatice si au sustras date confindentiale si secrete. Cu datele copiate de pe cardurile bancare, faceau clonari si retrageau bani sau cumparau produse din benzinarii sau magazine alimentare in special din Australia. Membrii gruparii interceptau, fara drept, transmisiile de date informatice, care nu erau publice, intre sistemele implicate in realizarea si autentificarea platilor cu carti de credit. Ei foloseau aplicatii special concepute in acest sens, instalate fara drept pe sistemele informatice vizate.

"Conform instructiunilor aplicatiei de interceptare, datele de identificare ale cartilor de credit capturate fie se salvau local si ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau in conturi de email, de unde erau ulterior descarcate in scopul transmiterii/vanzarii catre alte persoane ori in vederea contrafacerii si utilizarii frauduloase a acestora," sustin procurorii DIICOT intr-un comunicat de presa.

De exemplu, in perioada decembrie 2011 – octombrie 2012 prin intermediul unui ”magazin” virtual specializat s-au vandut 68.000 de carduri cu 4 dolari pe bucata. Astfel, hackerii au obtinut un profit de 270.000 dolari. In total, au fost efectuate operatiuni frauduloase cu un numar de 500.000 de carduri, totalizand o valoare de peste 25 milioane dolari.  Printre suspecti se afla si un multiplu campion national si international in arte martiale din Suceava, Gheorghe Ignat, cunoscut sub numele de “Ursul carpatin”, dar si un barbat incarcerat in Penitenciarul Bacau.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate