Afla care e cel mai mare salariu din Romania! O sa iti vina sa spargi monitorul cand vezi cat castiga omul asta in timp ce tu te chinui zi de zi pentru un salariu amarat

În 2009, şapte din zece cele mai mari salarii din economie erau în bănci. În 2012 un singur bancher a rămas în top, iar pe primele poziţii au urcat inginerii.

Distribuie pe:

fara descriereSectorul financiar-bancar figurează cu o singură poziţie în topul celor mai mari venituri de tip salarial înregistrate în 2012, în timp ce în 2009 şapte dintre primii 10 erau bancheri.

În schimb, în 2012 patru din primele zece poziţii sunt ocupate de directori de companii industriale sau de construcţii, adică de ingineri.

Cel mai bine plătit executiv din România a fost în 2012 ca şi în 2011 un manager din sectorul imobiliar, cu un câştig net de 6,7 mil. lei, ceea ce reprezintă circa 560.000 de lei/lună (125.000 de euro/lună), scrie zf.ro.

Domeniul financiar-bancar figurează în 2012 pe locul trei în topul celor mai mari salarii, cu un câştig anual net de circa 4 milioane de lei, adică mai puţin de 1 mil. euro, potrivit datelor trans­mise de Agenţia Naţională de Adminis­trare Fiscală la solicitarea ZF.

În 2009 nu mai puţin de cinci bancheri au avut câştiguri salariale nete reprezentând echivalentul a peste un milion de euro fiecare, cu toate că profiturile băncilor pe care le conduceau au înregistrat scăderi de profit cu două cifre după standardele internaţionale de raportare financiară.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate