Afla care sunt job-urile ce “nasc” cele mai multe prejudecati!

Desi piata muncii este suprasaturata si tot mai greu ne gasim un loc de munca, totusi, nici cei care lucreaza nu sunt prea multumiti de job-ul lor.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereFie ca salariul este prea mic, fie ca orele petrecute la munca sunt egale cu cele pe care le stau acasa, unele locuri de munca vin insotite de un colectiv total neprietenos si de glume din cele mai rautacioase, in functie de…sex!

Nemaivorbind de medicii de pe ambulanta sau despre politisti, unele dintre cele mai inconfortabile meserii sunt cele de functionar la call center, care, desi ofera un program flexibil si bani de distractie in special studentilor, au si inconveniente. Unul dintre ele ar fi contactul direct cu clienti furiosi si nemultumiti, greu de satisfacut. In acest caz nici macar zambetul nu poate salva situatia, pentru ca “tranzactiile” se desfasoara telephonic.

Insa nici posturile de hostess sau cele de ospatar nu ofera mai multa liniste si implinire sufleteasca. Pe langa faptul ca remuneratia este destul de mica, stresul din timpul programului este ridicat: nu e usor sa fii amabil cu cei care, la randul lor, nu sunt prea politicosi, asa cum nu este usor nici sa zambesti unor persoane care te dezbraca din priviri si te trateaza cu superioritate. Ce sa mai vorbim despre lupta cu prejudecatile oamenilor?! De ce sa nu recunoastem…se intampla in cazul multor hostesse!

Numeroase campanii lupta impotriva discriminarii pe criterii de gen la locul de munca. Totusi, inca n-am scapat de false conceptii. Intr-o companie importanta, majoritar formata din barbati, o femeie se va integra destul de greu. Si reciproca este valabila: sunt sanse mici ca intr-o gradinita sa existe prea multi angajati barbati. Statisticile demonstreaza inca o data ceea ce este bine impamantenit: 99% dintre secretare sunt femei, asa cum 99% dintre mecanici sunt barbati.

Sursa: unica.ro

Ana-Maria Tuica


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate