Afla secretele mafiei japoneze, Yakuza! Ce reprezinta tatuajele pentru ei si de ce taierea degetului mic de la mana stanga poate fi un lucru banal!

Yakuza, sindicatul crimei organizate din Japonia, extins acum in intreaga lume, isi are originile in timpul Shogunatului Tokugawa (1603).

Distribuie pe:

fara descriere

Pe atunci, membrii Yakuza trebuiau sa-si amputeze degetul mic de la mana stanga. Acesta era si semnul de recunoastere intre "frati". Acum, grupurile incep sa se deosebeasca unele de altele prin tatuaje, "irezumi", cu grafica specifica regiunii.

Pentru orice crima comisa, ei obisnuiesc sa isi tatueze cate un inel pe antebrat. Mai mult, tatuarea intregului corp semnifica  fidelitate pentru comunitate.

Seful suprem, "kumicho" (cap de familie), e accesibil numai unui numar restrans de consilieri seniori, "saiko komon", care sunt numiti pe acest post, pe viata. Amputarea degetului mic de la mana stanga nu mai este obligatorie, dar se practica intens, ca un gest de a cere iertare de la kumicho, pentru diverse greseli. De asemenea, in caz de neplata a unei datorii la joc, drept pedeapsa, varful unuia dintre degetele gangsterului este taiat, ceea ce ulterior ii slabeste acestuia indemanarea la manuirea unei sabii. Pe timpul detentiei, membrii Yakuza obisnuiesc sa practice un ritual care implica perle: fiecarui an petrecut in inchisoare ii corespunde o perla introdusa sub pielea penisului!

fara descriere

Desi numarul membrilor Yakuza a scazut ca urmare a promulgarii legii impotriva crimei organizate, se estimeaza ca, la ora actuala, in Japonia, exista peste 80.000 de membri. Cele mai importante familii sunt Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai, Inagawa-kai si Tao Yuai. La ora actuala, Yakuza conduce direct peste 2.500 de mari intreprinderi japoneze!

Intrarea femeilor in Yakuza este interzisa, insa femeile care functioneaza ca servante pentru membrii superiori din Yakuza sunt asigurate pe viata. Li se ofera totul, dar in cazul in care comit erori sunt eliminate! "Nu poti intelege frica decat daca traiesti in lumea Yakuza. In aparenta toti sunt oameni amabili, dar imediat dupa ce-i cunosti iti vei da seama de crudul adevar", a marturisit, pentru "National Geographic, Shoko, care a fost obligata sa se prostitueze, dupa ce un sef Yakuza s-a oferit sa plateasca datoriile familiei.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate