Află totul despre incinerarea umană. Vezi ce personalități au ales incinerarea în locul înhumării în ciuda controverselor!

Unii oameni aleg ca trupurile lor să fie incinerate după moarte, iar cenușa rezultată să fie depusă într-o urnă funerară.


In articol:

Practica incinerării are rădăcini vechi în istorie, multe populații antice practicând incinerarea ritualică după moarte. Răspândirea Creștinismului și apoi cutumele Bisericii Ortodoxe nu au mai permis această practică funerară- preoților fiindu-le interzis să susțină slujbă de înmormântare pentru o persoană a cărui trup a fost incinerat.

În prezent statul român permite din punct de vedere legal practica incinerării, o persoană putând alege modul de organizare a funeraliilor proprii și cum dispune de corpul său după moarte. Astfel, unele persoane cer în mod special ca trupurile să le fie incinerate. Familia și cei apropiați respectă voința persoanei decedate și pot solicita servicii de incinerare umană crematoriilor și firmelor de pompe funebre care oferă pachete incinerare.

Pentru a intra mai repede în contact cu acestea poți accesa site-ul Condoleante.ro. Aici găsești firme funerare cu experiență din București și din toată țara, ce se pot ocupa de organizarea ritualului funerar.

Cum poți apela ușor la servicii profesionale pentru efectuarea incinerării?

Incinerarea reprezintă o alegere personală, bazată pe credințele proprii ale fiecăruia. Din punct de vedere al costurilor, incinerarea este mai ieftină, deoarece nu mai este nevoie de achiziționarea unui loc de veci, iar slujba religioasă în acest caz nu este permisă.

Familia persoanei decedate trebuie să se ocupe de organizarea evenimentului. Pentru a ușura acest efort se poate apela la ajutorul unor firme de pompe funebre care oferă pachete funerare ce includ și incinerarea trupului persoanei decedate.

Firmele ce oferă astfel de servicii profesionale pot fi găsite cu ușurință pe site-ul Condoleante. Aici sunt reunite toate serviciile funerare oferite de firme de profil din București și din țară.

Acestea se pot ocupa de toate aspectele ce țin de organizarea unui ritual funerar și de obținerea rapidă a actelor necesare incinerării. Un astfel de pachet poate conține următoarele servicii:

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

  • Sicriu echipat complet
  • Transport sicriu la domiciliu sau la spital
  • Obținerea actelor necesare incinerării
  • Îmbălsămare, toaletare, cosmetizare persoană decedată
  • Programare pentru incinerare
  • Taxă pentru incinerare
  • Oferire urnă
  • Transport decedat la crematoriu

Intră pe site, selectează categoria incinerare și poți vedea lista crematoriilor publice sau private și firmele ce pot oferi pachete sau consultanță pentru incinerarea umană. Site-ul are obligația de a se asigura că toate informațiile despre furnizori sunt corecte și actualizate. Ai astfel la dispoziție, într-un singur loc un catalog de firme de pompe funebre care se pot ocupa cu profesionalism și discreție de organizarea ritualului funerar.

Ce presupune incinerarea și unde are loc?

Incinerarea înseamnă arderea la temperaturi înalte a corpurilor umane. Trupul este depus într-un sicriu realizat din lemn ușor inflamabil. Procesul incinerării se desfășoară în crematorii autorizate, publice sau private. Există anumite reguli ce trebuie respectate pentru ca procesul să se desfășoare în siguranță. Pentru a afla mai multe detalii cu privire la procesul de incinerare, site-ul Condoleante.ro îți oferă informații utile reunite în cadrul unui articol ce răspunde celor mai frecvente întrebări puse de oameni.

Cenușa rezultată în urma incinerării este adunată într-o urnă funerară, ce este înmânată familiei. Unii oameni aleg să păstreze astfel rămășițele defunctului, sau să împrăștie cenușa într-un anumit loc preferat de cel decedat. Incinerarea prezintă avantaje financiare, nefiind nevoie de achiziționarea unui loc de veci, sau de organizarea unei slujbe religioase. Costurile pot fi acoperite de ajutorul de deces oferit de către stat.

De asemenea, este respectată dorința persoanei decedate de a fi incinerată, iar procedura este destul de rapidă. Firmele de pompe funebre la care poți apela oferă transportul trupului persoanei decedate la crematoriul ales de familie. În prezent există trei crematorii umane funcționale în țară, unul public în București, în Vitan- Bârzești și două private, unul la Cluj și celălalt la Oradea.

Incinerarea- o alegere personală ce trebuie respectată în ciuda controverselor

Există mai multe motive pentru care oamenii aleg să fie incinerați după moarte. Pot fi de natură religioasă, medicală sau pur si simplu personală. Deasemenea, trebuie luat în calcul faptul că este un serviciu mai rapid iar costurile sunt mai reduse comparativ cu o înmormântare clasică.

În ultimul timp tot mai multe persoane publice aleg ca trupurile lor să fie incinerate după deces, iar urna cu cenușă să stea aproape de familie. Și în trecut nume mari din literatură, teatru și film sau alți artiști au ales această cale.

Printre aceștia îi amintim pe: Garabet Ibrăileanu (critic literar), Eugen Lovinescu (critic literar), Mircea Eliade (scriitor și istoric al religiilor), Rodica Ojog Brașoveanu (scriitoare de romane polițiste), Radu Tudoran (scriitor de romane de aventuri), Liviu Ciulei (regizor, scenograf, actor), Sergiu Nicolaescu (regizor și actor), Ilarion Ciobanu (actor), Ștefan Mihăilescu Brăila (actor), Doina Badea (cântăreață), Grigore Antipa (zoolog, oceanolog, muzeograf), Andrei Gheorghe (realizator radio/ TV), Cristina Țopescu (jurnalist).

Familia are sarcina de a respecta ultimele dorințe ale persoanei trecută în neființă  iar în cazul în care este aleasă incinerarea, există posibilitatea de a beneficia de un ajutor profesional în organizarea și realizarea acestei proceduri.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul de weekend 24-26 septembrie 2021. În viața unui nativ revine o persoană din trecut

Horoscopul zilei, 24 septembrie 2021. O zodie ia o decizie dureroasă pe plan amoros

Ce ecografii sunt recomandate în timpul sarcinii?

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies