Agresorul fratelui faimoasei Alina Pană de la Exatlon a ajuns ”rege" în închisoare! Cum și-a câștigat interlopul Costeluș respectul deținuților și frica gardienilor! EXCLUSIV

Vă mai amintiți de cazul fratelui Alinei Pană de la Exatlon, împușcat și tăiat cu sabia de un interlop din Chiajna? Ei bine, bărbatul respectiv a devenit un adevărat erou printre deținuți.

alina pana
Alina Pană a fpst la Exatlon sezonul 1
Autor: Radu Constantin

In articol:

Costeluș Raiciu, unul dintre interlopii cu cea mai spectaculoasă ascensiune în ultimii ani, a ajuns din nou în arest după ”măcelul din Chiajna”, în care fratele Alinei Pană de la Exatlon și un prieten al acestuia au fost la un pas să fie omorâți.

Raiciu, fratele acestuia și ațli câțiva indivizi au fost recent trimiși în judecată pentru tentativă de omor.

Costeluș Raiciu a ”înfundat” 11 gardieni, la Giurgiu

Totuși, Costeluș este privit ca un adevărat erou de ceilalți deținuți pentru că ” a învins sistemul” și i-a pus la punct pe gardieni. Deși este considerat un infractor cu un apetit mare pentru violență, Costeluș Raiciu s-a plâns de rele tratamente aplicate față de el de 11 gardieni, care l-ar fi agresat în 2016, atunci când a condus o revoltă la penitenciarul Giurgiu. Interlopul, împreună cu celebrul Iulian Fentzel (condamnat pentru viol) și alți 3 deținuți au făcut plângere penală împotriva gardienilor și au cerut ca aceștia să fie pedepsiți.

costelus raiciu
Costeluș Raiciu, unul dintre interlopii de temut ai noului val

Inițial, gardienii și-au recunoscut faptele în schimbul promisiunii că vor scăpa doar cu un avertisment. Totuși, Iulian Fentzel a făcut apel iar în noiembrie 2020, instanța a decis ca acordul de recunoaștere a vinovăției să fie anulat iar dosarul să se întoarcă la procuror.

În acest fel, gadienii ar putea să fie ei înșiși condamnați penal pentru ”rele tratamente”.

A dat în judecată și un șefi de jandarmi

Încurajați de acest succes, deținuții au mers mai departe și au chemat în boxa acuzaților un plutonier major de la Jandarmerie, pe motiv că și acesta i-ar fi agresat în timpul unui transfer al capilor revoltei către alte penitenciare.

Procesul are ca obiect tot ”supunerea de rele tratamente” iar deținuții în frunte cu Raiciu s-au constituit deja în părți civile, ceea ce înseamnă că vor solicita despăgubiri pentru traumele de care au avut parte în urmă cu 5 ani. Dosarul se va judeca la Tribunalul Militar București începând de săptămâna viitoare.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Citeste si: Interlopul care l-a măcelărit și împușcat pe fratele Alinei Pană de la Exatlon, umilit în închisoare! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel București

Revolta din penitenciar

”În Penitenciarul Giurgiu, formele de protest ale deținuților au debutat în data de 29.06.2016, când mai mulți deținuți aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA, încarcerați în cadrul Secției E9, secție cu regim de maximă siguranță cu risc pentru siguranța penitenciarului, s-au automutilat, solicitând transferul la Penitenciarul Spital București-Jilava.

În data de 05.07.2016, în cursul nopții, mai mulți deținuți au lovit cu obiecte din metal în gratiile de le ferestrele camerelor de deținere și au aruncat în zona curților interioare de plimbare cu obiecte din hârtie și materiale textile pe care anterior l-au incendiat.

fratele alinei pana batut
Fratele Alinei Pană a fost măcelărit de Costeluș

Protestele deținuților au continuat în perioada următoare prin refuz de hrană, blocarea ușilor de acces în cameră cu obiecte de mobilier, incendierea saltelelor, nerespectarea programului de odihnă prin lovirea cu obiecte din metal în gratii în cursul nopții, urlete puternice, escaladarea corpurilor de clădire și distrugerea sau degradarea sistemelor de siguranță și intervenție ori a antenelor de recepție TV, distrugerea obiectelor de mobilier și radio/TV din camerele de detenție, amenințarea personalului de către deținuții aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA cu infectarea, etc.”, se arată în dosarul în care au fost cercetați cei 11 gardieni.

Citeste si: Logodnicul Elenei Marin de la Survivor România a recunoscut în direct! Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte să înceapă competiția: „Da, am făcut asta”

Raiciu și partenerii lui au povestit instanței că după ce conducerea a decis să fie împrătiați prin alte penitenciare, aceștia au fost scoși din cellule și bătuți. ”Ulterior, deținuții au fost extrași pe rând din camerele de așteptare și introduși în camera de percheziție, fiind încătușați în poziția cu mâinile la spate, culcați pe un grătar din lemn în poziția decubit dorsal și loviți cu intrumentele de imobilizare din dotare, cauzându-li-se suferințe fizice și psihice”, se arată în raport. Costeluș Raiciu a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale după acest episod.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anda Adam și Alina Pușcău, show total în costum de baie la Ferma

Gafă majoră a autorităților în cazul interlopilor din Chiajna! Au emis un mandat de arestare, iar Interpolul a intervenit

Ultimă oră! Interlopul care l-ar fi măcelărit pe fratele Alinei Pană de la Exatlon s-a predat, la mai bine de o lună de la atac

Horoscop Zilnic Miercuri 16 Iunie 2021: Berbecii vor avea nevoie în această zi să scape de toate problemele și să își pună gândurile în ordine

Lovitură cruntă pentru ProTV! S-a aflat adevărul. O mare vedetă nu s-a mai abţinut

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Poveste de dragoste la Chefi la Cuțite. Doi concurenți au anunțat că se căsătoresc. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies