Ai dureri de oase cand e frig afara? Uite cum sa scapi de ele

Problemele reumatice sunt declanşate de temperaturile scăzute, dar există întotdeauna un leac pentru ele.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere1. Poartă haine din bumbac sau lână

Aceste materiale izolează căldura şi protejează împotriva vântului sau precipitaţiilor. Astfel, zonele vulnerabile vor fi protejate şi intensitatea durerilor nu va fi atât de ridicată.

2. Folseşte un gel antiinflamator

Ţine mereu la îndemână un gel antiinflamator pentru a masa zonele dureroase înainte de a merge la culcare. Este important ca după ce ai aplicat gelul antiinflamator să nu stai în curent sau frig, deoarece durerea se poate agrava.

3. Poartă încălţări cât mai comode

Bolile reumatice se pot agrava în cazul în care apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. "Sunt tot mai multe persoane care prezintă probleme reumatice şi totuşi merg mult timp cu dureri pentru că poartă încălţămintea nepotrivită. Cel mai bine este să purtaţi încălţări cât mai comode, care nu pun presiune pe talpa piciorului şi nu vă strâng. Acestea trebuie obligatoriu să fie din piele sau să prezinte şireturi şi o talpă cât mai flexibilă, care atenuează eventualele şocuri", explică dr. Tania Bejan, medic specialist Ropharma.

4. Băile fierbinţi fac minuni

Sunt recomandate băile fierbinţi în sezonul rece, deoarece au o acţiune benefică în menţinerea articulaţiilor încălzite. Nu este necesar să stai mult în cadă, câteva minute în care să te încălzeşti înainte de a te pune în pat la somn sunt suficiente pentru a ameliora durerea.

5.Foloseşte un unguent cu propolis pentru zonele dureroase

Unguentele ce conţin propolis şi venin de albine au puternic efect antiinflamator şi antioxidant, având o acţiune similară aspirinei asupra articulaţiilor rigide şi durerilor musculare.

Afla mai multe aici!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate