Ai grija ce postezi pe Facebook sau pe Twitter! Infractiunile propagate prin intermediul retelelor de socializare sunt tot mai dese in ultimii ani!

Rata infractiunilor propagate prin intermediul retelelor de socializare a crescut semnificativ in ultimii ani.

Distribuie pe:

fara descriere

Principalele canele prin care mesajele abuzive sau plangerile cu privire la amenintari de persoane au fost transmise cel mai des prin intermediul Facebook si al Twitter.

In ultimii patru ani criminalitatea la nivel mondial a cunoscut o noua forma de raspandire. Prin intermediul suportului online si in special al retelelor sociale, abuzurile au cunoscut o noua forma de propagare. In 2008 un numar total de 556 de plangeri au fost facute la Politie, potrivit datelor eliberate de autoritati intr-o solicitare efectuata la nivel mondial. Anul trecut cifra celor care au raportat abuzuri realizate prin retele sociale a urcat la 4908, in cadrul acestor raportari ca portaluri de propagare fiind mentionate Facebook si Twitter.

In 2011 circa 653 de persoane au fost sanctionate de catre autoritati pentru abuzuri sau infractiuni realizate prin social networking. Raportate la nivel de procent, abuzurile prin intermediul retelelor sociale au crescut cu aproximativ 800% scrie Buna Ziua Iasi in editia sa electronica. Oamenii legii sustin ca exista o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar amenintari care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des intalnite.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate