Ai manca asa ceva? Uite cum se face marmelada de ceapa rosie

Pastrati borcanele pentru acest deliciu: marmelada de ceapa rosie. Niciun aperitiv cu branzeturi nu va mai fi la fel odata ce il serviti cu marmelada aceasta. Se prepara usor si oricat de pretentioasa pare, nu aveti nevoie de ingrediente speciale.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereDecojiti ceapa si taiati-o in jumatate apoi o tocati pe verticala. Tocati marunt si usturoiul si le adaugati intr-un vas in care ati incalzit deja untul si uleiul. Le sotati cateva minute si adaugati apoi zaharul, cimbrul uscat si paprika. Amestecati, potriviti cu sare si piper si gustati. Nu e un pas obligatoriu dar cum este o reteta noua e bine sa o gustati la fiecare pas important. Acoperiti vasul cu un capac, setati aragazul pe foc mic si lasati marmelada 40 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.

Cand s-a inchegat si este usor lipicioasa, adaugati vinul si otetul si lasati marmelada la fiert inca 30 de minute sau pana ce marmelada are o consistenta si nu curge din lingura usor. Cand se va raci se va mai ingrosa deci nu exagerati. Transferati marmelada in borcane curate. Cel mai bine ar fi sa o pastrati la frigider timp de maxim 4 luni. Nu garantam ca va rezista atat! Voi doar pregatiti platoul cu branzeturi si apoi ne spuneti daca s-a terminat mai repede.

Ingrediente:
1 kg ceapa rosie
2 catei usturoi
100 g unt
1 lingura ulei masline
100 g zahar
1 lingurita cimbru uscat
sare si piper dupa gust
1/4 lingurita paprika

Sursa: stiri.yahoo.com


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate