Ai ochii si obrajii rosii, iar colturile gurii iti crapa des? Uite de ce boli poti sa suferi

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereOchii inrositi
Daca nu te-ai abatut de la programul tau obisnuit, si totusi ai ochii rosii, congestionati, inseamna ca e vorba despre o rinita alergica sezoniera sau de o infectie, precum conjunctivita alergica. Sunt cazuri cand ochiul se inroseste in intregime, ca urmare a sangerarilor retiniene (din spatele ochiului). Cel mai adesea, asta inseamna ca ochiul este jenat de ceva, si mai rar e din cauza tensiunii ridicate.

CE SA FACI? Pentru rinita alergica sezoniera, cumpara, fara reteta, picaturi de ochi care contin cromoglicat de sodiu. Pentru conjunctivita, cauta picaturi cu antibiotice. Daca tot ochiul este rosu, fara sa te fi lovit, programeaza-te la medicul de familie sau la oftalmolog.

Obrajii rosii
Roseata din obraji este si unul dintre semnele obisnuite ale menopauzei. Dezechilibrele hormonale afecteaza partea creierului raspunzatoare cu reglarea temperaturii corpului. Mai rar, poate indica boala autoimuna numita lupus eritematos, care determina aparitia unei iritatii ca un fluture pe obraji si pe nas. Foarte rar, poate fi un semn pentru stenoza mitrala, o afectiune a inimii, care determina cresterea tensiunii arteriale.

CE SA FACI? Daca roseata nu dispare si produce disconfort, ia legatura cu medicul.

Colturi ale gurii crapate
Cunoscute si sub denumirea de cheilite angulare, pot fi semne ale anemiei cauzate de deficienta de fier. O alta cauza posibila este diabetul nediagnosticat. Un nivel ridicat de glucoza in sange incurajeaza dezvoltarea candidei, un tip de ciuperca ce afecteaza colturile gurii.

CE SA FACI? Anemia poate fi tratata daca incepi sa iei suplimente de fier si sa faci cateva schimbari in alimentatie, dar daca exista si alte semne care sustin varianta diabetului, cum ar fi o sete excesiva sau nevoia repetata de a urina, cere sa ti se faca un test al glucozei din sange.

Sursa: romaniatv.net


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate