Ai "pus-o" din IANUARIE daca vrei SCUTER! Vezi ce schimbare iti da viata peste cap!

Distribuie pe:

fara descriere

 

O noua lege privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial, dupa ce a fost adoptata de deputati la sfarsitul lunii octombrie. Cea mai importanta schimbare a noului act normativ este obligativitatea obtinerii permisului pentru scutere!

Vrei sa-ti iei scuter sau lucrezi deja la o pizzerie? Ei bine, dupa 19 ianuarie aceste vehicule (mopede) vor fi considerate autovehicule, astfel ca pentru a fi conduse va fi nevoie de permis de conducere!

Pentru conducerea moppedelor este necesar un permis de categoria AM, care poate fi obtinut doar de tinerii care au cel putin 16 ani impliniti. Permisul AM este valabil 10 ani, iar obtinerea lui depinde de sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, dar si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor şi comportamentului.

Potrivit gandul.info, legea conţine cateva reglementari si in ceea ce priveste circulatia pe biciclete. Astfel, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. (N.O)


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate