Alegeri locale 2020. LIVE TEXT cu toate informatiile despre scrutinul de astăzi

Astăzi, 27 septembrie 2020, au loc alegerile locale, în cadrul cărora se vor alege reprezentanții administrațiilor publice pentru următorii patru ani. Mai exact: consilierii județeni, primarii și președinții de consilii.

Alegeri locale 2020
Autor: Mihaela Costin

In articol:

UPDATE 18:41 -  Rezultate parțiale pe județe- ora 18:00

Până la ora 18:00, 7.076.042 de cetățeni români au mers la vot din totalul de 18.295.485 înscriși pe liste, reprezentând 38,78% din alegătorii înscriși pe listele complementare și permanente.

UPDATE 16:32 -  Rezultate parțiale pe județe. Exit Poll ora 16:00

Până la ora 15:00, 5.010.356  de votanți din totalul de 18.295.485 înscriși pe liste au mers la vot, reprezentând 27,38% din alegători. Fruntașe la capitolul prezență la vot sunt județele Olt (35,27%), Giurgiu (34,96%), Telorman (34,92%) și Mehedinți (34,45). În captul clasamentului se află București, Covasna, Vaslui și Iași.  

UPDATE 15:00 -  Milionarul Murad a fost dus la poliție după ce ar fi fost reclamat că oferea mită electorală.

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C.

Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

UPDATE 12:15 - Votarea, oprită în Costinești. Un incident fără precedent a avut loc în secția de votare.

Votul s-a oprit pentru o perioadă de mai bine de o oră, în Costinești, după ce buletinele de vot au fost tipărite greșit. 

UPDATE 11:56- Nicușor Dan, primele declarații după ce a votat la Alegerile locale 2020

"Votul de azi poate fi un vot istoric pentru București. Poate fi votul care deschide ușa mare a Primăriei pentru toți bucureștenii, votul prin care bucureștenii își iau primăria înapoi.",

a scris omul politic pe pagina de Facebook.

"Aștept de mult votul ăsta și vă spun că am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de prieteni, de cumterii, de nași, de fini, de prieteni, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta. D-aia nu au fost în stare să rezolve măcar apa caldă, nu mai vorbesc de trafic și de poluare. Am votat pentru un oraș care are un potențial extraordinar, care are oameni cinstiți, care are oameni muncitori,care are oameni creativi și care zona privată a dovedit că poate să rezolve tot ce își propune.", a declarat Nicușor Dan.

UPDATE 11:15- Rezultate parțiale pe județe. Exit Poll ora 11:00

Prezența la vot continuă să crească în ritm record. Până acum 11,53% dintre cetățenii înscriși pe liste au mers pentru a-și exprima votul, cu un total de 2.110.334 votanți.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Județele în care s-au înregistrat cele mai mari prezențe la vot sunt Teleorman (16,94%), Olt (16,6%), Giurgiu (16,32%) și Mehedinți (15.46%). Și Ilfov se află printre județele fruntașe ca număr de votanți, unde 14,79% dintre votanții înscriși pe listele permanente și complemtare și-au făcut apariția la urne.

La polul opus, oamenii nu s-au grăbit să ajungă la secțiile de votare din Covasna (8,27%), Harghita (8,62%), București (8,95%) și Iași (9,24). Mai multe despre rezultatele parțiale pe județe găsiți AICI.

UPDATE 10:05- Rezultate parțiale pe județe. Exit Poll ora 10:00

Până la orele 10, la alegerile locale 2020 prezența la urne este de 7,64%, cu un total de 1.398.356 votanți, dintre care 1.326.725 pe listele peramanente și complementare, 70.711 votanți pe listele suplimentare și 920 votanți cu uran mobilă. Mai multe despre rezultatele parțiale pe județe găsiți AICI.

UPDATE 9:11- Rezultate parțiale pe județe. Exit Poll ora 9:00

Potrivit datelor oficiale, până la orele 9:00, la alegerile locale s-au prezentat 4,26% din votanții din România, adică 789.643 de români, din totalul de 18.295.485 înscriși pe listele permanente și complemntare. Dintre aceștia, 54.207 au votat pe listele suplimentare și 140 au votat la urna mobilă. Mai multe despre rezultatele parțiale pe județe găsiți AICI.

UPDATE 9:06- Primele incidente de la alegerile locale 2020 au apărut într-o comună din Vrancea, acolo unde președintele unei secții de votare a fost demis.

"In sectia de votare de la Scoala Gimnaziala Maicanesti au fost constatate nereguli privind unele stampile de vot. Politia a intervenit acolo dupa ce a fost sesizata prin 112. In urma acestor probleme, presedintele si loctiitorul sectiei de votare si-au anuntat intentia de a demisiona, deocamdata verbal, deoarece, conform legii, aceste situatii sunt solutionate de AEP (Autoritatea Electorala Permanenta- n.r.)", a declarat imediat dupa incident presedintele Biroului Electoral Județean Vrancea.

UPDATE 9:00- Alegerile locale au început cu stângul într-o comună din Argeș. Înainte cu doar o zi de alegerile locale au dispărut 800 de buletine de vot din Curtea de Argeș și dintr-o comună de lângă. „Se fac cercetări”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Alegeri locale 2020
Gabriela Firea votează la Alegerile locale din 2020

UPDATE 8:30- Gabriela Firea a fost prezentă la votare încă de la prima oră. Primarul Capitalei a așteptat câteva minute până a putut intrat pentru a-și exercita votul.

Gabriela Firea a intrat în live   după vot și a transmis și un mesaj pe pagina personală de socializare.

„Sprijinul vostru a fost foarte important pentru mine în ultimele săptămâni. Puterea mea de a continua se datorează mesajelor voastre de sustinere. Ați construit un scut de apărare în jurul meu, un scut al bunătății, care a respins toate atacurile nedemne. Vă sunt îndatorată pentru energia si puterea pe care mi le-ați daruit. Sunteți mulți și aveți adevărul de partea voastra🙏🤗💜

#OameniiPePrimulLoc

#Impreuna #Adevar #Energie”, este mesajul pe care l-a transmis candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Cum și ce votăm pe 27 septembrie 2020

Votul poate fi exprimat doar în orașul sau comuna în care cetățeanul își are domiciliul din buletin și numai la secția de votare la care îi este repartizată adresa. În cazul în care încă nu știți unde puteți vota, de ce secție faceți parte, puteți afla intrând AICI, introducând doar datele personale.

Dreptul la vot

Au dreptul la vot persoanele cu vârsta de peste 18 ani, inclusiv cele care împlinesc vârsta în această zi, precum și cetățenii români cărora nu le-a fost interzis prin lege acest lucru. Mai au dreptul la vot și persoanele care sunt cetățeni ai Uniunii Europene sau care au domiciliul în România, aceste persoane au fost adăugate pe lista altor secții de votare disponibile.

Alegeri locale 2020
Sectie de votare

Când se închid urnele și cum se votează

Urnele sunt deschise între orele 07:00 și 21:00, ora 21:00 fiind ora de închidere. Actul de identitate este obligatoriu pentru a putea vota, este recomandat buletinul de identitate sau pașaportul cu datele persoanele.

Câte buletine de vot se primesc

Pentru București, fiecare persoană în parte primește patru buletine de vot, în felul următor: unul pentru alegerea primarului de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului București.

În țară, votanții primesc tot patru buletine de vot, după cum urmează: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și ultimul pentru președintele consiliului județean.

Cum votezi dacă ai virusul COVID-19?

Conform legii, dintre persoanele care se află acum în spitale, fiind declarate pozitive cu COVID-19, pot vota pentru alegerile locale doar cele care aparțin de localitatea în care sunt internate. În București, situația este și mai complicată, deoarece pacienții vor putea vota doar dacă fac parte din sectorul respectiv.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Călin Popescu Tăriceanu, apariție rară alături de soție! Cum a fost surprins candidatul la Primăria Bucureștiului alături de nevasta cu 26 de ani mai tânără FOTO

Klaus Iohannis, primele declarații după ce a votat la alegerile locale! "Este o zi foarte importantă astăzi"

Votarea a fost oprită în Costinești! Incident fără precedent la o secție de votare

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Cine i-ar putea lua locul lui Iohannis?! Dezvăluirea serii în politică! Este surpriză totală

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies