Alegerile au inceput cu stangul! Zeci de sectii de votare sunt inchise din cauza zapezii! Prezenta la vot la ora 10.00 era de 3,9 %, in Capitala

Cele 18.456 de secţii de votare organizate pentru ALEGERILE PALAMENTARE s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fiind aşteptaţi la urne aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot, care trebuie să îşi alegă parlamentarii, fiind delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru întreaga ţară, de la ora 08.00 până la ora 20.00.

Distribuie pe:

fara descriere

UPDATE 11:39 - BEC: Prezenţa la vot la ora 10.00 era de 3,9 %, în Capitală

UPDATE 11:35 - BEC: Prezenţa la vot, la nivel naţional, la ora 10.00, a fost de 4,52%

UPDATE 11:17 - ARD acuză intenţii de fraudare a votului în Călăraşi şi Tărgovişte. ARD a depus plângere penală în cazul unui primar din Teleorman care fi împărţit bani pentru voturi.

UPDATE 11:15 - Ponta: Sunt în contact cu toate autorităţile. Toate secţiile de votare sunt deschise

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Târgu Jiu, unde a votat în jurul orei 10.45, că este în contact cu toate autorităţile locale, iar la acest moment toate secţiile de votare din ţară sunt deschise.

UPDATE 10:37 - Crin Antonescu şi Liviu Dragnea au votat împreună. Antonescu: Din păcate vremea nu ne-a fost favorabilă

Liderii USL Crin Antonescu şi Liviu Dragnea au votat, duminică dimineaţă, la Liceul Agricol din Alexandria, preşedintele PNL spunând că nu ştie cât de masivă mai poate fi prezenţa la urne în actualele condiţii meteo, iar social-democratul sperând ca deseară "România să fie mai fericită".

UPDATE 10:14 - Busculadă la secţia unde a votat Dan Diaconescu. Jurnaliştii au fost evacuaţi

Dan Diaconescu a votat, duminică dimineaţă, la secţia de votare 46 din Târgu Jiu, unde s-a creat busculadă, preşedintele Biroului electoral cerând evacuarea jurnaliştilor strânşi în jurul candidatului PPDD pentru a permite şi altor alegători să voteze.

UPDATE 08:58 - MAI: În 14 secţii de votare procesul electoral nu a început la ora 7.00

UPDATE 08:33 - MAI a cerut ajutorul Ministerului Apărării pentru intervenţia pe drumurile cu zăpadă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşă, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să sprijine intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor şi a drumurilor care duc spre secţiile de votare, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) precizează că 39 de secţii de votare din judeţul Timiş nu au fost deschise, duminică, la ora 07.00, pentru că preşedinţii acestora nu au putut ajunge din cauza viscolului.

Secţiile de votare pentru ALEGERILE PARLAMENTARE se vor închide la ora 21.00.

Pentru cei 18.248.414 de cetăţeni cu drept de vot au fost înfiinţate 18.762 secţii de votare, dintre care 306 vor funcţiona în cele patru colegii de deputat şi două colegii de senator din străinătate.

Au fost constituite circumscripţii electorale în cele 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie separată pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este de 43.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul şi numai pe baza cărţii de identitate, neputând folosi nici la aceste alegeri parlamentare cărţile de alegător.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate