LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Alegerile i-au facut fericiti pe bugetari si pensionari. Afla de ce

Ne-am obisnuit ca mereu inainte de alegeri sa curga cu promisiuni privind majorari de salarii si de pensii. Nici actuala campanie electorala nu face exceptie. Bugetarii au chiar din aceasta luna salariile marite, insa pentru pensionari a fost facuta doar o promisiune.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereAsa arata Ioan Stoica in 1997Chiar inainte de alegeri, care vor avea loc duminica viitoare, bugetarii sunt fericiti. Prin ordonanta de Guvern, salariile angajatilor la stat vor fi majorate, de la 1 decembrie, cu 7,4% fata de luna noiembrie, banii urmand sa intre efectiv in plata in ianuarie 2013. Aceasta este a doua etapa de majorare a salariilor bugetarilor stabilita prin ordonanta, in vederea recuperarii reducerilor salariale din iunie 2010. Prima etapa de majorare a fost in iunie, cand salariile bugetarilor au crescut cu 8% fata de nivelul din mai.

Pe de alta parte, ministrul muncii Mariana Campeanu a declarat, in urma cu cateva zile, ca pensile vor fi majorate anul viitor, procentul exact urmand sa fie cunoscut doar dupa discutiile cu FMI. "Vom avea o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie, am făcut mai multe calcule, bugetul pe anul viitor insa nu este definitivat si de aceea nici nu se poate afirma inca o cifra", a declarat ministrul muncii. Campeanu  a insistat chiar ca au fost identificati bani pentru o majorare de pensii si ca mai multe detalii vor fi facute cunoscute "imediat dupa alegeri".


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate