Alertă! Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, astazi, la ora 18:10, în România, s-a produs un seism cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Cutremurul a avut o adâncime de 146 kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremur în România!

Seismul din Vrancea s-a produs în apropierea orașelor: Brașov (75 km), Ploiești (80 km), Bacău (115 km), Brăila (115 km), Galați (116 km), București (130 km), Pitești (155 km), mai informează INFP.

fara descriere

Citeste si: „Mi-am îngropat soția în rochia de mireasă la câteva săptămâni după nuntă!” Povestea cutremurătoare a unui tânăr care a rămas văduv la doar 29 de ani

Citeste si: Omul care i-a împușcat pe Nicolae și Elena Ceaușescu face dezvaluiri de senzație, după 30 de ani: "I-a legat colete"

Citeste si: DECIZE ȘOC A PROCURORILOR! Iubitul Luizei a fost chemat, din nou, la audieri după ce s-a aflat că adolescenta a fost torturată înainte de moarte de Dincă și complicele lui!

Ce spun speciliștii? Să ne așteptăm la un cutremur devastator în România?

Gheorghe Mărmureanu, expert seismolog, a vorbit de foarte multe ori despre seismele produse în România, dar și despre posibilitatea de a se înregistra un cutremur uriaș, la noi în țară.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Gheorghe Mărmureanu.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate