Alertă de gradul zero! România primește cea mai proastă veste

România mai are puțin și devine epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa. Anunțul este făcut de medicii specialiști.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Medicii trag semnalul de alarmă și afirmă că România este la un pas să devină epicentrul pandemiei de COVID-19 din Europa. Țara noastră este în topul statelor din UE în care se răspândește noul coronavirus, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

România are cea mai mare rată de pozitivare, potrivit B1.ro. Este vorba de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile. Media europeană este de 5 ori mai mică.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Stăm foarte îngrijorător și la numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori. Totalul este de aproape 4 ori mai mare față de media din Europa.

Semnal de alarmă tras de medici. România e în pericol

Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului “Victor Babeș” din București crede că creșterea accelerată a cazurilor de coronavirus din țara noastră e cauzată de nerespectărea măsurilor sanitare de către populație.

“Mi-e teamă că numărul de cazuri nu o să mai scadă, ci o să continue să crească. Măsurile pe care le-au încercat guvernanții sunt măsuri bune, dar nu își găsesc ecoul în populație. Nu trebuie să generalizăm, dar fiecare cetățean poate să aleagă dacă se ferește să nu se îmbolnăvească.

Boala se transmite și continuă să se transmită foarte rapid și foarte ușor. Lumea se îmbolnăvește și la serviciu, și în concedii, peste tot. Nu mai există un loc în care să putem spune că nu ne putem îmbolnăvi, că este sigur. Există niște reguli de protecție care deși sunt respectate de unii sunt uitate sau ignorate de către alții. Așa că numărul de îmbolnăviri este tot mai mare”, a declarat pentru B1, Emilian Imbri.

Acesta a atras atenția că sistemul sanitar din România este pus la grea încercare în această perioadă. Medicul crede că în următoarele zile va fi greu să mai găsim locuri la spital.


Citește și:

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

S-a făcut dreptate în cazul Valentinei! Românca a fost violată teribil, bătută și sufocată cu un sac de soțul ei

Trupul unui român mort în condiții suspecte, incinerat de autoritățile străine. Cazul revoltător a ajuns în atenția anchetatorilor români

Care sunt pedepsele pentru evaziunea fiscală. Poți face chiar și 15 ani de închisoare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies