Alertă în spitale! Sistemul informatic a fost atacat de un virus, activitatea e paralizată

Alertă într-un spital cunoscu din București. Sistemul informatic a fost atacat de un virus

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

Scandal uriaș la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti. Este alertă în unitate, după ce sistemul informatic a fost atacat de un virus. Din nefericire, această situație a dus la paralizarea activității. Pacienții nu pot fi preluați și nici li se pot face analize.

Această situație i-a revoltat deopotrivă pe pacienți, dar și pe medici.

Citeste si: Hamude și Bianca, scandal monstru: „Când mă pun pe tine, nu mai scapi de mine”

Citeste si: Florin Pastramă, mesaj incredibil pentru fosta, Raluca Podea: „Nu era normal. Am înțeles că...”

Citeste si: Evaluare Națională 2019. Subiectele primite de elevi la matematică

Citeste si: Evaluare Națională 2019. Subiectele primite de elevi la matematică

Ieri, Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) a avertizat că „a identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere”, informează obervator.tv.

CERT-RO a lansat o alertă publică în care avertizează că numărul instituţiilor din domeniul sănătăţii afectate de aplicaţii de tip ransomware este în continuă creştere. Aplicațiile reușesc să blocheze accesul la fișierele stocate într-un sistem informatic, apoi sunt solicitați bani în schimbul redobândirii aceesului la acestea.

Anunțul CERT-RO

În comunicatul de presă, CERT-RO mai atrage atenţia, atât utilizatorilor cât şi personalului care se ocupa de serviciile IT, asupra următoarelor măsuri imediate ce pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicaţii maliţioase:

- nu deschideţi fişierele primite prin e-mail decât în situaţia în care cunoaşteţi expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresaţi-vă personalului de specialitate

- evitaţi accesarea ”ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiţi (email, whatsapp, messanger, facebook etc.)

- asiguraţi-vă că aveţi un backup al fişierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la reţea

- asiguraţi-vă că dispozitivele pe care le utilizaţi atunci când navigaţi online sunt updatate şi au instalate soluţii de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)

- apelaţi numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente accesaţi ghidurile puse la dispoziţie pe site-ul CERT-RO.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate