Alertă în Ucraina! Un incendiu de proporții a izbucnit în pădurea radioactivă de lângă centrala nucleară de la Cernobîl

Un incendiu de vegetație a izbucnit în Ucraina, în pădurea radioactivă de lângă centrala nucleară de la Cernobîl.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Este alertă în Ucraina, după ce un incendiu de vegetație de mari proporții a izbucnit chiar în pădurea radioactivă  de lângă centrata nucleară de la Cernobîl. Potrivit autorităţilor, nivelul de radiaţii în zonele afectate de flăcări a crescut simţitor.

„Avem veşti proaste: nivelul de radioactivitate este mai mare decât normalul în centrul incendiului”, a declarat pe Facebook Egor Firsov, care conduce serviciul de inspecţie ecologică.

Peste o sută de pompieri, două avioane și un elicopter au interveit în zona afectată pentru a opri incendiul. Flăcările au cuprins o suprafață de o sută de hectare, la o sută de kilometri nord de capitala Kiev.

Citeste si: Ștefania de la Puterea Dragoste, dărâmată de durere! A făcut anunțul cutremurător pe pagina ei: „Să te odihnești în pace, om minunat”

fara descriere

Dezastrul de la Cernobîl

În luna aprilie a anului 1986, la Cernobîl a avut loc cel mare grav dezastru nuclear din lume. O explozie uriață a făcut ca în atmosferă dă se disperseze cantități mari de material radioactiv. Zeci de mii de oameni au fost obligați să părăsească zona.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate