LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Alertă la granița României! Rușii au trimis avioanele în zona NATO. MIG-urile româneși au intrat în acțiune

Bombardiere și avioane de vânătoare rusești au fost interceptate de MiG-uri în apropierea spațiului aerian al României.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Alertă la granița României! Rușii au trimis avioanele în zona NATO


In articol:

Mai multe bombardiere și avioane de vânătoare rusești au fost interceptate de MiG-uri în apropierea spațiului aerian al României.

Bombardiere rusești, în apropierea spațiului aerian al României

Mai exact, două MiG 21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române au interceptat marți, 20 mai, două bombardiere TU-22 escortate de alte două avioane de vânătoare Sukhoi SU-27 ale Rusiei care se îndreptau spre spațiul aerian NATO.

Citeste si: Inconștiență fără margini în localitatea în care zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut! Primarul localității le-a dat de pomană licoarea fatală

Citeste si: Anunțul care dă fiori reci! Europa trebuie să se pregătească pentru al doilea val de COVID-19: „Oamenii cred că s-a terminat. Nu e așa”

Citeste si: Cruzime fără margini în Gorj! Doi bărbați au publicat imaginile șocante în care hăituiesc un pui de urs

„Nu l-aș caracteriza drept un incident, a fost o evoluție a celor patru aeronave rusești, două bombardiere Tupolev 22 și două avioane de vânătoare Suhoi-27, ăn spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO de pe flancul de Este – România, Bulgaria și Turcia.

Misiunea de Poliție Aeriană executată de Forțele Aeriene Române este o misiune standard, executată sub comandă NATO. Cele două avioane MiG 21 LanceR, care se aflau în serviciul de Poliție Aeriană au decolat la solicitarea Comandamentului Aliat al NATO, au urmărit traseul de zbor al aeronavelor rusești, după care au fost preluat pe traiectul lor de zbor de aeronave ale forțelor aeriene Bulgare și la final de aeronave ale forțelor aeriene din Turcia.

De fiecare se întâmplă lafel, se apropie de spațiul aerian NATO dar nu au intrat niciodată în acest perimetru Aliat. Nimic din ceea ce s-a întâmplat ieri nu a fost surprinzător și nu cred că ne puteau lua prin surprindere. Forțele aeriene ale NATO au capacitatea să reacționeze de fiecare dată cu promptitudine. Suntem obișnuiți cu o astfel de evoluție a aeronavelor rusești, a declarat Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, potrivit Digi24.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate