Alertă la Poiana Micului! Un ciclon extrem de rar a distrus 14 hectare de pădure

Paisprezece hectare de pădure veche de aproape 60 de ani au fost distruse de un ciclon.

Un ciclon a distrus 14 hectare de pădure
Copaci căzuți în urma fenomenului devastator[Sursa foto: Sursa monitorulsv.ro]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Fenomenul extrem de rar întâlnit a lovit o suprafață mare din Poiana Mcului, pe care se aflau arbori vechi de aproape 60 de ani. Ciclonul a făcut prăpăd în apropiere de Gura Humorului, pe o culme dinspre localitatea Vama și a lăsat în urmă mii de copaci doborâți.

Citeste si: Fenomene extreme în Cehia și Austria. O tornadă s-a format deja și se apropie de România

Pagubele au fost însemnate

Potrivit informațiilor oferite de autorități, specialiștii au catalogat manifestarea ca fiind un ciclon format local, care a provocat pagube imense. Incidentul a avut loc în cadrul ocolului Silvic Gura Humorului.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Citeste si: Fenomene meteo neobișnuite! Ce a fost văzut ieri pe cer nu este o tornadă!

Silvicultorii au declarat pierderea a 4.5000 de metri cubi de masă lemnoasă până la acest moment, însă nu au finalizat inventarierea: "Toate elementele indică formarea unui ciclon care a distrus 14 hectare de pădure în masă-

aproximativ 3.500 de mc de masă lemnoasă, plus alţi 1.000 de metri cubi dispersați în alte parcele.", a transmis șeful Biroului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Suceava, potrivit "monitorulsv.ro".

Pagubele produse de ciclon au fost foarte mari
Arborii au fost doborâți la pământ[Sursa foto: Sursa monitorulsv.ro]

Specialiștii spun că este un fenomen extrem de rar

Tipul de fenomen de la Poiana Micului nu este unul des întâlnit în această zonă, ci este extrem de rar, dar poate crea urmări dezastruoase: "E un ocol la care nu apar doborâturi de vânt în mod normal, așa cum este

în zonele de munte, unde sunt destul de frecvente. E un fenomen atipic ce s-a întâmplat la Poiana Micului, un ciclon. Nu mă așteptam niciodată să fie doborâturi de vânt masive aici, fiind o pădure de amestec, foarte stabilă. Doar un vânt extrem de puternic a reușit așa ceva – o parte sunt smulși, doborâți, dar cei mai mulți arbori sunt rupți chiar și la un metru deasupra pământului.", a povestit șeful Ocolului Silvic Gura Humorului, Marius Răgușitu, pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ciclonul din Marea Neagră a făcut prăpăd în Bulgaria! Imagini dezastruoase de la fața locului

O furtună solară a lovit Pământul. Vezi care sunt efectele: "Gazul care a fost aruncat în spațiul cosmic a ajuns la Pământ"

Imagini apocaliptice din Grecia! Ciclonul Ianos a făcut prăpăd. Românii surprinși de furtună în vacanță fac declarații cutremurătoare: „ A măturat tot. E doar pământul de...

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Anunţul făcut de Ungaria a şocat întreaga Europă! Ar fi cea mai mare lovitură dată pandemiei

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies