Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu aplicația care permitea raportarea poliției în trafic. Va fi jale

În plină pandemie, mai mulți șoferi români au sesizat un lucru care i-a pus pe gânduri. Românii au semnalat pe Facebook faptul că aplicația Waze nu le mai arată prezența echipajelor de poliție în trafic.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Alertă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu aplicația care permitea raportarea poliției în trafic. Va fi jale
waze poliție

Aplicația nu mai raportează prezența poliției în trafic

Șoferii români au semnalat pe internet faptul că aplicaţia Waze nu mai permite raportarea prezenţei echipajelor de poliţie în trafic și erau nedumeriți de această situație.


In articol:

 „Mie deja nu îmi mai arată poliția și nici nu pot să o semnalez. Știți cumva dacă s-a suspendat această funcție?”, a fost întrebarea unui utilizator în grupul comunităţii Waze de pe Facebook, la care mai mulți membri i-au răspuns că, într-adevăr, această funcţie este suspendată. 

Citeste si: Drama care l-a marcat pe viață pe Mihai Bendeac. Actorul a făcut mărturii cutremurătoare: „M-a rugat să îl eutanasiez. Cel mai mare regret al meu e că nu am facut-o”

Citeste si: Doi Razboinici au fost propusi spre eliminare, in aceasta saptamana la „Survivor Romania”/ Echipa albastra dinamitata din interior

Citeste si: Dezvăluiri surpriză despre rusoaica lui Alex Bodi! Daria a mai avut legătură cu un bărbat român! Este vorba despre un avocat

În urma acestei sesizări, oamenii au avut păreri împărțite. Dacă majoritatea utilizatorilor s-au arătat în comentarii ca fiind de acord cu această modificare, au existat și păreri contra. Alte persoane s-au plâns de lipsa acestei informaţii.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

„Uite aşa mai pierdem puţin din libertatea noastră ... puţin câte puţin până vom rămâne niste oi în turmă", a scris o altă persoană pe același grup.

„Dacă libertatea ta sau a mea înseamnă să îi pui sau să îi pun pe alţii în pericol, prefer să rămân fără ea o perioada", i-a răspuns un alt internaut.

„E perfect aşa, dacă acum trebuie să stăm în casă, sau dacă mergi cu maşina la muncă la ce îţi trebuie să ştii unde e poliţia?", a spus un altul.

Unul dintre administratorii comunităţii de pe Facebook a lansat săptămâna trecută un sondaj legat de oprirea temporară a posibilităţii de semnalare a echipajelor de poliţie.

„Avem suficiente situaţii în care cei din carantină/auto-izolare nu o respectă, nu cred că e cazul să le fie făcută viaţa mai usoara", arăta creatorul sondajului, la care cei mai mulţi repondenţi au votat pentru această oprire temporară.

MAI a anunțat noi măsuri 

”Am carificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva ŞI probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a spus ministrul Vela.

Tot în cazul celor de de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprijiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior - produse sanitare, alimentare - astfel încât între 11 - 13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

”Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu - dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiţia în care vor suporta toate cheltuielile pentru carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând toate cheltuielile”, a anunţat Vela.

”Am încercat să sprijinim transportatorii - Conducători auto care intră în ţară - cei care conduc orice mai mare de 2,4 tone - au 3 opţiuni: angajatorul le asigură loc de izolare între curse, fie la domiciliu cu familia , fie în spaţii de carantinare la cerere puse la dspoziţie de autorităţile locale, cu plata costurilor aferente cazării hoteliere.

Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor, lifturi şi spaţiile comune.

”Am decis un articol care va clarifica organizarea sistemului energetic naţional - vital pentru funcţionarea statului.  Măsuri de izolare preventivă pentru personalul din posturile esenţiale”, a precizat ministrul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

În timpul pandemiei de coronavirus, Mircea Dinescu își trimite lăutarii de la restaurant să facă livrări cu masca de protecție pe față: "Am doi lăutari, îi testez permanent...

Cifre șocante. A apărut numărul real al victimelor de Coronavirus din China

Leacul miraculos împotriva coronavirus există în Italia? Mica localitate din Lombardia, unde nu e nimeni bolnav

Florin Cîțu, despre ordonanța amânării plății ratelor la bănci: „Nu este retrasă! Va fi corectată în ședința de Guvern de luni”

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies