Alerta! Populatia Romaniei este amenintata de bacterii rezistente la cele mai puternice antibiotice!

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) anunta ca Europa se confrunta cu o amenintare tot mai mare din partea superbacteriilor care sunt rezistente la o clasa de antibiotice de ultima instanta, cunoscute sub numele de carbapeneme.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereFolosirea excesiva a antibioticelor a dus la aceasta situatieFolosirea excesiva si abuzul antibioticelor a dus la o crestere a infectiilor rezistente la tratament, scrie descopera.ro
Expertii sunt alarmati mai ales de bacteriile care nu pot fi ucise cu carbapeneme, cea mai puternica forma de antibiotice existenta.
Datele ECDC arata ca rata infectiilor provocate de Klebsiella pneumoniae, o cauza frecventa a imbolnavirii pacientilor din spitale, ce erau rezistente la carbapeneme a depasit 5% in 2012 in cinci tari europe: Grecia, Cipru, Italia, România si Slovacia.
De asemenea, ECDC afirma ca un nou motiv de ingrijorare constituie aparitia bacteriilor Acinetobacter rezistente la carbapenem, ce reprezinta astazi mai bine de 25% din infectiile din 8 din cele 18 tari analizate.

"Carbapenemele sunt ultima clasa de antibiotice de ultima instanta, astfel ca situatia este cu adevarat ingrijoratoare", a declarat Marc Sprenger, directorul ECDC.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate