Alertă radioactivă. România, în pericol? Fumul toxic de la Cernobîl se extinde

Autoritățile din Ucraina sunt în alertă. Lupta cu incendiile de pădure din apropierea Cernobîlului continuă. Regiunea abandonată în 1986 continuă să fie extrem de radioactivă, iar flăcările accentuează acest pericol.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Alertă radioactivă. România, în pericol? Fumul toxic de la Cernobîl se extinde
incendiu pădure Cernobîl

Cât de aproape este fumul radioactiv de la Cernobîl de România?

Autoritățile din Ucraina sunt în alertă. Lupta cu incendiile de pădure din apropierea Cernobîlului continuă. Sute de pompieri au fost detașați în zonă pentru a stinge focul, întrucât regiunea abandonată în 1986 continuă să fie extrem de radioactivă, iar flăcările accentuează acest pericol. Pădurea păstrează și acum urme de cenușă de la accidentul nuclear al Reactorului 4, din anul 1986.


In articol:

Citeste si: Ce a scris o femeie din Borșa pe declarația pe propria răspundere, pentru a participa la Înviere. Riscă 3 ani de închisoare

Citeste si: Un mare actor din România, în pericol din cauza COVID-19. Mărturii sfâșietoare: „Suntem puși pe lista de exterminare”

Citeste si: O avocată din Prahova a murit la spital în timp ce aștepta rezultatul pentru coronavirus

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă și avertizează că fumul toxic ar putea să ajungă curând în mai multe zone din Europa, iar România se află pe listă, alături de Polonia, Belarus, Slovacia și Republica Moldova, conform publicației britanice Express.

Fumul toxic a fost deja observat deasupra capitalei Kiev, dar NASA Earth Observatory susține că acesta ar fi ajuns deja și deasupra unor părți ale Belarusului, întrucât Cernobîl este foarte aproape de granița Ucrainei cu Belarus.

Șefa agenției care manageriază Zona de Excluziune, Katerina Pavlova, avertizează că „incendiile nu se află încă sub control”.

 

sursă foto: România Tv.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Un veteran de război de 99 de ani s-a vindecat de coronavirus! A părăsit spitalul în ropotele de aplauze ale cadrelor medicale

Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor! Ce măsuri s-au luat în privința călătoriilor cu trenul

Simona Gherghe este în culmea fericirii. A făcut totul public în urmă cu puțin timp. VIDEO emoționant

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies