Alexandra Costache, tanara care a scapat cu viata dupa ce a fost atacata de criminala de la metrou, a facut marturii socante: "Ma gandeam ca o sa mor. Cand m-a impins a treia oara..."

Alexandra Costache, tanara atacata de Magdalena Serban la statia de metrou Costin Georgian, a facut marturii socante la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Magdalena Serban este acuzata de omor si tentativa de omor.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Mă gândeam că o să mor. Când m-a împins a treia oară, m-am gândit că o să mor şi atunci am avut acel reflex să mă întorc şi am fugit câţiva metri. Au venit oamenii şi au început să strige şi să urle la ea: 'De ce ai încercat să faci asta?'. Eu nu mă uitam la ei, am avut un moment de confuzie. Ea tot repeta: 'Nu, nu, a vrut să-mi ia banii'. Era foarte calmă şi hotărâtă. Am întors privirea şi lumea pleca. Am fugit şi eu să prind metroul. Îmi era frică să rămân cu ea pe peron. Am luat metroul şi atunci am realizat ce putea să se întâmple. Nimeni nu mă băga în seamă. I-am spus prietenului meu că o femeie a încercat să mă omoare. La Dristor, plângeam foarte tare, dar nimeni nu mă băga în seamă. Am ieşit din staţie şi am început să fug spre dentist, că acolo mergeam. L-am sunat pe tatăl prietenului meu să mă ia repede pentru că nu mă simţeam în siguranţă. A venit, i-am povestit şi a sunat la 112. Mi-a zis: 'Nu îmi vine să cred că ei ne pun să cercetăm noi ce se întâmplă şi să mergem la Poliţia Metrou'. Casiera a zis să mergem la Unirii, poliţistul a zis: 'Staţi să rezolv cazul de dinainte'. Am aşteptat o oră şi jumătate, două. Poliţistul tot venea şi spunea că mai durează 10 minute. Ne-au invitat în camera unde erau înregistrările video. A durat foarte mult, pentru că nu mergeau majoritatea camerelor video. Am găsit momentul în care femeia m-a împins. Nu îmi imaginam că e aşa rău, cu câtă ură a încercat să mă împingă, cât de puţin mai avea să reuşească", a declarat Alexandra Costache in sala de judecata. 

Tanara a mai spus la Tribunal ca seful Politiei Metrou i-a transmis ca nu e foarte grav ce s-a intamplat.

"Am exclamat: <O, Doamne!>. Venise şi şeful de la Poliţia Metroului şi a zis că nu e foarte grav ce s-a întâmplat şi probabil nu o să o încadreze la tentativă de omor. În timp ce eram în pasaj, între magistrale la Unirii, am auzit că a avut loc un suicid la Dristor. (...) Am ajuns acasă şi târziu am primit un apel de la Poliţia Capitalei să dau alte declaraţii. Am plecat spre Poliţie. Le-am descris persoana. M-au invitat într-un birou şi mi-au spus: <Uite, poate poţi să vii să vezi dacă ea e agresoarea>. Au spus: <Cred că am prins-o. Dacă poţi să te uiţi pe uşa din stânga>. Am recunoscut-o, deşi era fără batic. Era foarte schimbată. Am recunoscut-o după trăsăturile chipului şi după haine", a povestit Alexandra Costache. 

 
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: