Alexandra Măceșanu nu poate fi declarată moartă! Care este motivul

Alexandra Măceșanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, nu poate fi declarată moartă.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Ancheta în cazul fetelor din Caracal care au fost răpite, sechestrate și omorâte se complică. Chiar dacă Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, pare-se că autoritățile nu pot da de ”cap” acestei anchete, pentru că nu găsesc, practic, cadavrele, ci doar presupuse rămășite ale lor.

Citeste si: Mama Luizei Melencu, îngrozită. A fost sunată de două ori! Ce spune despre cei 300.000 de euro despre care s-a spus că i-ar fi cerut

În România n-au mai fost instrumentate cazuri de omoruri bazate doar pe resturi umane incinerate.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Procurorii au confirmat moartea Alexandrei Măceșanu, după ce s-a făcut expertiza asupra rămășițelor umane găsite pe proprietatea lui Gheorghe Dincă. În cazurile de omor în care cadavrul nu este găsit, procedura prevede ca, înainte de trimiterea inculpatului în judecată, pe baza probelor care confirmă moartea, să se declare decesul victimei pe cale judecătorească.

Citeste si: Fotografiile descoperite în laptopul lui Gheorghe Dincă îl incriminează: „Să dea explicații pe fiecare fotografie în sine! Era obsedat de...”

Se impune sau nu o acţiune pentru declararea judecătorească a morţii sau certificatul de deces poate fi eliberat pe baza testului ADN? - aceasta este una dintre întrebările care stau pe buzele oamenilor.

„Eu, înainte de trimiterea în judecată, aş cere declararea morţii pe cale judecătorească“, spune un procuror specializat în omoruri.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, premoniție cutremurătoare! Un cutremur violent se apropie

„Dacă se stabileşte pe baza probelor ADN că rămăşiţele descoperite sunt ale victimei şi dacă se face conexiunea cu infracţiunea de omor, atunci nu mai este nevoie de o acţiune de declarare judecătorească a morţii. Avem făptaş, avem victima şi legătura de cauzalitate. Circumstanţele descrise nu necesită în nici un caz deschiderea unei acţiuni civile”, explică specialistul.

„În mod normal, în momentul în care este oficial declarată decedată, medicul legist emite certificatul constatator al morţii şi se eliberează certificatul de deces”, precizează specialistul criminalist.


Citește și:

Adolescentă de 17 ani din Brăila, bătută și violată de patru bărbați! Cum a fost găsită fata

Declarație emoționantă a Roxanei de la Puterea dragostei despre Mocanu! A recunoscut în sfârșit! "M-a durut când l-am văzut pe Bogdan cu Ana"

Fotografiile descoperite în laptopul lui Gheorghe Dincă îl incriminează: „Să dea explicații pe fiecare fotografie în sine! Era obsedat de...”

Maria Ghiorghiu, premoniție cutremurătoare! Un cutremur violent se apropie

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies