Alexandru Rafila a făcut anunțul despre deschiderea școlilor! "Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile..."

Alexandru Rafila a vorbit marți despre închiderea școlilor, dar și despre revenirea la școală a elevilor.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu


In articol:

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a făcut declarții cu doar o zi în urmă despre închiderea școlilor. Acesta susține faptul că această măsură nu este deloc una sănătoasă. De asemenea, a mai adăugat faptul că această decizie, dar și închiderea piețelor a fost una greșită. 

Alexandru Rafila, despre deschiderea școlilor

Alexandru Rafila anunță faptul că școlile au fost închise fix în momentul în care nu era

cazul de o asemenea decizie. De asemenea, el a mai adăugat faptul că cei mici pot avea probleme de ordin psiho-social dacă nu fac revin în colectiv.

Citeste si:Anunț șocant pentru români! Alexandru Rafila a făcut primele declarații despre perioadă următoare: "Vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri..."

Citeste si:Profesorul Alexandru Rafila vrea ca autoritățile din România să implementeze „modelul suedez”. Cum a reușit Suedia să țină sub control pandemia de coronavirus

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

Alexandru Rafila, despre deschiderea școlilor
Alexandru Rafila[Sursa foto: Captură YouTube]

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu probleme serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă.

Alexandru Rafila, despre deschiderea școlilor
Alexandru Rafila, despre deschiderea școlilor[Sursa foto: Captură YouTube]

Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a

afirmat Rafila, potrivit News.ro.

În plus, Alexandru Rafila a mai vorbit și despre închiderea piețelor. Acesta susține că această decizie afectează foarte tare producătorii din România.

„Mi se pare o măsură care nu are niciun fel de impact asupra transmisibilităţii, dar, cu siguranţă, are impact asupra nivelului de viaţă al persoanelor care sunt forţate să meargă să cumpere în alte locuri care sunt cu siguranţă mai costisitoare şi cred că afectează şi producătorii din România”, a mai spus Alexandru Rafila.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

CORONAVIRUS Suedia primește pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă, din toată Europa. „Ar putea fi trimiși și români”

CORONAVIRUS ROMÂNIA Record absolut de cazuri noi de Covid într-o zi. Număr alarmant de pacienți în stare gravă la ATI

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Aroganța de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Nu o să îți vină să crezi ce a făcut!

Nu mai cumpărați acest medicament din farmacii! Provoacă orbirea. Medicii avertizează

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Ce salariu are cel mai cunoscut medic din lume. Câștigă mai bine decât președintele SUA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies