Alexandru Rafila, anunț devastator despre virusul COVID-19: ”Discutăm despre 14 ani”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre un posibil vaccin COVID-19 și cum va arăta viața în următorii ani.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre un posibil vaccin COVID-19 și cum va arăta viața în următorii ani.

COVID-19
Testarea pentru COVID-19, imagine cu scop ilustrativ


In articol:

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a făcut mai multe declarații despre virusul COVID-19, un posibil vaccin și felul în care va evolua lumea în urma celui de-al doilea val de SARS-COV-2.

Astfel, președintele SRM a explicat faptul că virusul nu va dispărea după cel de-al doilea val, oamenii trebuind să învețe să trăiască în prezența COVID-19.

"Probabil că aici o să se repete ce s-a întâmplat în starea de urgență și, mai ales, după starea de urgență. Oamenii trebuie să înțeleagă că se va trăi cu acest virus și în anii următori, chiar dacă va apărea un vaccin. Vaccinul va opri transmiterea, dar boala va reapărea. Vor apărea focare ici, colo, dar sigur, noi ne vom întoarce la o viață normală sau cvasi-normală. Fără mască, nu asta este problema, dar doar dacă va apărea un vaccin eficace și sigur, bineînțeles”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Totul s-a terminat pentru Alex Bodi. Lovitura năprasnică primită în arest - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Alexandru Rafila: ”Ne întoarcem la infecție” 

"Lucrurile stau altfel. Stăm în starea de urgență, scade numărul de cazuri, după care... ne reîntoarcem la infecție. Lumea trebuie să înțeleagă că degeaba scade numărul de cazuri pentru un interval de o lună, două luni, pentru că o să ne întoarcem pe un trend crescător dacă ne relaxăm iarăși din punct de vedere comportamental. Vaccinul ne permite lucrul acesta, să ne relaxăm din punct de vedere comportamental dacă va fi disponibil. Până în vaccin, nu”, a continuat Alexandru Rafila, în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.ro.

Citeste si: Mirela Vaida, desființată de fanii emisiunii: „Mi-e dor de Simona. Ea sigur n-ar fi acceptat asemena...”

Citeste si: Leo de la Strehaia intervine în conflictul dintre George Pian și Jador! Prințul țiganilor face judecata: ”S-a ajuns prea departe”! Adevărul despre războiul Duduienilor cu Jador

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Costel Biju polițistului pe care l-a blestemat într-o benzinărie! Manelistul s-a ales cu plângere penală

Expertul în domeniul sănătății a explicat în continuare cât durează, în mod normal, imunizarea globală în fața unui virus. Acesta a făcut chiar și o aproximare, referitoare la momentul în care lumea ar fi complet imună în fața COVID-19.

"E adevărat că există imunizare de turmă, dar durează ani de zile. Dacă noi, în 6 luni, s-a imunizat 2,5% din populație, haideți să vedem câte luni avem nevoie pentru 70% din populație, procentul care oprește transmiterea. Eu cred că sunt niște ani, mulți. Discutăm despre 14 ani”.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Carmen Iohannis a ascuns totul! Ce i-a spus mama sa lui Klaus Iohannis

Nu lua asta în glumă! Ai acest simptom după ce faci sport? Mare atenție. Ce înseamnă, de fapt

Prognoză meteo, sâmbătă 22 august 2020. Anunțul ANM: Vreme însorită pe tot parcursul zilei

Împăcarea momentului, marca Puterea Dragostei! Ana Maria Lintaru și Andra Volos au făcut pace: ”Când cafeaua aia?”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies