Alexandru Rafila consideră campania de vaccinare din România un eșec: „Clar că este un insucces”

Reprezentantul OMS în România a abordat, din nou, subiectul vaccinării în România.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila [Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Campania de vaccinare a debutat la finalul anului trecut, iar până în prezent, potrivit datelor oficiale, au fost inoculați 4.907.545 de români, dintre ei 4.751.283

au efectuat și rapelul. În urmă cu câteva luni, șeful Executivului era convins că românii vor continua să meargă să se vaccineze și după ce au fost ridicate o parte dintre restricții, iar până în toamnă setase un target de 10 milioane de persoane vaccinate anti-COVID. Dar iată că august bate la ușă și România este departe de această cifră despre care vorbea Florin Cîțu. Profesorul Alexandru Refila consideră campania de vaccinare ca fiind un eșec. 

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila: „D iscutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori”  

Deși oficialii se lăudau cu campania de vaccinare, iată că după ridicarea restricțiilor lucrurile nu au mai mers pe o pantă ascendentă. Alexandru Rafila spune că este vina celor care s-au au promovat vaccinarea în România, dar și a comunicării Guvernului. 

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă! Ce se va întâmpla în următoarele luni: „Ne aşteptăm ca numărul cumulat de cazuri raportate să depăşească 200 de milioane”

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

„În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era

să fim rezonabili. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori.
Deci este clar că este un insucces și acest insucces a fost generat și de diverse declarații care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu și la acoperirea vaccinală”,
a explicat Alexandru Rafila.

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila, previziuni pentru valul patru al pandemiei de coronavirus 

Varianta Delta ar putea produce efecte grave, consideră Alexandru Rafila, mai ales că doar 30% din populația din România s-a vaccinat anti-COVID. 

Citeste si: O femeie de 49 de ani a murit la nici 24 de ore după ce s-a vaccinat cu serul de la Moderna

„Valul patru dacă va veni, va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Franța a anunțat intrarea în al patrulea val al pandemiei de COVID-19. „Dinamica epidemiei este extrem de puternică!”

Bilanț Covid-19, 21 iulie! Peste 100 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

India a raportat primul deces uman cauzat de gripa aviară. Băiatul infectat cu tulpina H5N1 avea doar 11 ani

Horoscop Zilnic Marți 3 August 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Toni Iuruc a rămas mască! Ce a putut să facă Simona Halep? Toată lumea a văzut

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Laura Dincă a dezvăluit tot. De ce s-a despărțit de Cristian Boureanu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies