Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei! Ce se poate întâmpla în următoarea perioadă: ”E foarte greu”

Cum va arăta valul 5 al pandemiei în România? Declarațiile făcute de Alexandru Rafila.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Alexandru Rafila a vorbit despre viitoarele valuri ale pandemiei de coronavirus. În cadrul emisiunii prezentate de jurnalistul Marius Tucă, medicul preconizează că următoarele valuri vor putea fi ținute sub control, iar activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică nu se vor mai afla în pericol.

„Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini. Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: România va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Mai exact, Alexandru Rafila consideră că virusul ucigaș din China nu va mai fi o problemă publică, chiar dacă vor mai dura ani buni până la finalul pandemiei.

„Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a mai spus medicul.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila, despre valul 4 din România: „Oamenii au obosit”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a mai spus că nu i se pare că valul patru al pandemiei de coronavirus a venit cu anumite schimbări, singura diferență este că „oamenii au obosit”. Medicul a mărturisit că a observat un „automatism” printre cetățeni, însă și un dezinteres la persoanele care tratează regulile precum o „obligativitate”. 

„Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație.

Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țară. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv”, a declarat Alexandru Rafila.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies