Alexandru Rafila, dezvăluiri despre cazurile de coronavirus din România: „Ne aflăm într-o situație periculoasă”

Alexandru Rafila a declarat că situația din România este una periculoasă, pentru că nu se știe care este situația reală în fiecare județ din țară.

Alexandru Rafila
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

În cadrul unei emisiuni de televiziune, profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre situația îngrijorătoare din România. Mai mult, a tras și un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de infectări cu coronavirus. Alexandru Rafila este de părere că ne confruntăm cu o situație extrem de periculoasă la momentul actual, spunând că există anumite județe care nu testează suficient.

„Din păcate această acoperire vaccinală este insuficientă. Transmiterea comunitară o oprim la un procent de 70%. Până și în Israel, unde s-a vaccinat un procent mai mare de infectare decât în România, a fost identificată o intensificare a transmiterii. Vaccinarea, într-o etapă inițială, pentru că un milion și jumătate reprezintă 7% din populația României nu este suficientă acoperirea cât să oprească transmiterea comunitară.

Citeste si: Alexandru Rafila, noi avertizări! România ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri pe zi: "Spitalele au paturi ocupate..."

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Ne aflăm într-o situație periculoasă acum, pentru că nu știm care este situația reală în fiecare județ din țară.

Multe județe sunt în zona verde pentru că nu testează. Din păcate, Ministerul Sănătății doar constată, dar nu face nimic pentru aflarea realității. Dacă nu sunt identificate aceste cazuri, boala va continua să se transmită în România”.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila[Sursa foto: Captură TV]

Teste rapide pe bază de salivă

De asemenea, Alexandru Rafila a ținut să precizeze de ce România nu a început să folosească testele rapide pe bază de salivă. Potrivit spuselor sale, decizia privind aprobarea testelor trebuie să vină de la Centrul European de Control al Bolilor.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila, anunț îngrijorător! Ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie

„În momentul în care Centrul European de Control al Bolilor va da această recomandare (…) sunt două elemente care corespund: sensibilitate, specificitate și o cantitate minimă de antigen, pentru că sunt tot teste de antigen. Probabil că nu au doar inițiative, au și insituții care sunt apte să evalueze astfel de teste.

Spre exemplu, Franța în franța există instituții care se ocupă de evaluarea acestor teste și probabil că fac ei evaluare și atunci iau o decizie mai rapidă, bazată pe datele lor”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, despre vaccinul AstraZeneca: "E un vaccin bun si sigur..."

Alexandru Rafila, despre al treilea val al pandemiei! La câte cazuri pe zi ar putea ajunge România

Ludovic Orban, ales ca președinte al Camerei Deputaților!

Horoscop 18 Aprilie 2021: astazi Taurul va fi enervat la culme de un neadevar

Bill Gates se pregătește de o super lovitură! Doar unul ca el s-ar fi putut la așa ceva. E vorba de o lupă gigantică

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Imaginile ruşinii. Familia Regală, jignită în ultimul hal chiar la funeraliile Prinţului Philip

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies