Alexandru Rafila face dezvăluiri despre noua tulpină a virusului SARS-CoV-2: „Din cauza asta este îngrijoararea”

Noua tulpină a coronavirusului a fost confirmată şi în România la o tânăra de 27 de ani

alexandru rafila
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a dezvăluit care sunt efectele cu care vine la pachet noua tulpină de coronavirus. Aceasta a fost denumită de experți tulpina B.1.1.7 și, din păcate, recent a fost confirmată prezența ei și pe teritoriul României.

Se pare că o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu ar fi infectată cu această nouă tulpină. 

În cadrul unei emisiuni, profesorul a oferit mai multe detalii despre cât de periculoasă este noua tulpină și dacă va va avea urmări mai grave. 

virus
Care va fi impactul noii tulpini [Sursa foto: PixaBay]

Ce spune Alexadru Rafila despre noua tulpină B.1.1.7

Profesorul spune că noua tulpină este mult mai contagioasă și astfel crește riscul de răspândire a bolii. Tototdată, acesta trage un semnal de alarmă și avertizează că tot greul va pica pe sistemul medical. 

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

„Este mai contagioasă. În această tulpină creşte practic indicele acela de de reproducere cu circa 0,5, adică să spunem, se reduce transmiterea într-o ţară sub unu, 0,8 sau 0,9, trebuie să mai adunăm încă 0,5, deci se depăşeste cifra 1, care înseamnă o creştere susţinută a numărului de cazuri.Practic,

din cauza asta este îngrijoararea pentru că transmisibilitatea este mai mare. Studiile au arătat că între 40 si 70% este mai transmisibilă decât tulpina clasică a noului coronavirus. Acest lucru îngrijorează pentru că se poate ajunge într-o situaţie în care din nou sistemele de sănătate să fie depăşite şi practic, ar putea să ducă la impunerea unor măsuri foarte dure şi, vedeţi că acest lucru s-a şi întâmplat în Marea Britanie”,  declarat Alexandru Rafila la Antena 3. 

De asemenea, atât el cât și specialiștii din sănătate speră ca noua tulpină  să nu devină o problemă mare în România, însă mai spune că se aștepta ca aceasta să ajungă și în șara noastră. 

„Eu sper să nu avem aşa o mare problemă. Personal mă aşteptam să circule şi probabil circulă, de ceva timp şi în România, pentru că ea a fost deja identificată în peste 40 de ţări, în afara Mariii Britanii, ori noi nu suntem aşa într-un glob de cleştar, în care lucrurile să se întâmple cu totul diferit.

Singurul lucru care se întâmplă diferit în România, faţă de restul UE, este menţinerea şcolilor închise, dar în rest avem o situaţie asemănătoare. Nu s-a constatat o patogenitate sporită, un risc mai mare de forme complicate sau un risc mai mare de deces la persoanele care au avut acesată boală", a mai spus profesorul. 

virus
Eficiența vaccinului nu scade nici în cazul noii tulpini[Sursa foto: PixaBay]

În ce măsură ne protejează vaccinul de virus 

România a început deja campania de vaccinare anul trecut, însă oamenii au multe întrebări și în continuare sunt unii sceptici. Apariția noii tulpini de coronavirus pune mult mai multe întrebări, însă Alexandru Rafila dă asigurări că vaccinul ne poate proteja și în cazul ei. 

Citeste si: Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a ajuns în România! O tânără de 27 de ani din Giurgiu, prima victimă

„Nu sunt elemente care să ducă la concluzia că acest vaccin nu ar fi protector, mai ales că anticorpii care apar împotriva acestei proteine ES sunt diferiţi, adică nu există un singur tip de anticorp. Anticorpii abordează diverse zone ale proteinei şi există şi zone conservate, deci se pare că îşi păstrează caracterul neutralizat pentru virus pe de-o parte. Dacă această tulpină ar fi diferită ar trebui să producă şi un număr mai mare de reîmbolnăviri la persoane care au trecut deja prin boala, ori nici acest lucru nu a fost observat, asa că e puţin probabil ca acest vaccin să nu fie eficient şi împotriva acestei tulpini", a mai spus Alexandru Rafila pentru Antena 3. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Carmen Dorobăț a fost confirmată cu COVID-19 la puțin timp după ce și-a făcut vaccinul! „Înainte de vaccin aveam test negativ”

Vaccinuri transportate în cutii de pizza! Explicațiile autorităților: „Înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului

Vaccinul anti-COVID al Moderna a fost autorizat în Uniunea Europeană! „Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență actuală”

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Calendar Ortodox 16 mai 2021. Cei mai mari sfinți pe care i-a dat Moldova

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Începe un nou război mondial? Prima putere nucleară care i-a declarat război Israelului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies